Tornar

Llac del Jardí Botànic

Un espai de vegetació únic

Un recorregut per gaudir del Jardí Botànic Històric, les seves peculiars espècies i el seu llegat.

El Jardí Botànic Històric és un petit tresor de la jardineria de la ciutat de Barcelona. A causa d’estar enclotat entre dos clots del sector de la Foixarda de Montjuïc, la temperatura de l’espai és fins a quatre graus inferior que a la de la part superior. Aquest fet suposa l’aflorament d’espècies pròpies de zones amb climes més freds. Per tal de descobrir les seves particularitats, els primers diumenges del mes, s’organitza La màgia dels sots de la Foixarda, un recorregut guiat per conèixer la història i la biodiversitat de l’antic jardí botànic de la ciutat. 

El Jardí és un espai amb més de cent anys d’història. Durant l’itinerari coneixereu des de les antigues pedreres inicials fins a l’estat de l’actual jardí botànic. També identificareu la vegetació tan diversa que hi viu: mediterrània, centreeuropea, nord–africana i de les illes Balears. A més, l’espai compte amb els tres arbres més alts de tota la ciutat (un freixe americà, un freixe de fulla estreta i una noguera alada de Rehder) i espècies que només poden arrelar en les condicions de relleu i clima que hi ha a la zona. 

Durant el recorregut passareu per l’hort etnobotànic, que vetlla per preservar les llavors autòctones del Jardí o per l’hotel d’insectes on parlareu d’abelles i la importància de la pol·linització. Acabareu amb una visita a la Masia del Jardí, un llegat de l'Exposició Universal del 1929. Descobriu els secrets i la màgia dels sots de la Foixarda amb aquesta experiència apta per a tota la família! 

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 30 novembre 2022
  • Comparteix