Tornar

Els actors i manipuladors i els titelles protagonistes en un moment de la funció

Un espectacle de titelles i actors sobre la relació entre els nets i els avis

Festuc Teatre porta a l'escenari de Sant Andreu el muntatge Adeu Peter Pan.

Els avis són persones que ens estimen incondicionalment, que ens consenteixen fins a malcriar-nos i que, durant una etapa de la vida, són una de les figures més importants per a qualsevol nen o nena. Sobre ells i sobre la relació tan especial que estableixen amb nets i netes us parla aquest espectacle, que es pot veure al Sant Andreu Teatre del 6 al 17 de desembre.

El firma la companyia Festuc Teatre, un col·lectiu artístic de Lleida que va néixer l’any 2003 gràcies a l'Íngrid Teixidó i en Pere Pàmpols (fotografia: Xavi Rué), dos artistes que protagonitzen aquesta funció i que no només es preocupen de fer uns espectacles entretinguts per a la canalla sinó que també tenen clar que les històries que expliquen han de transmetre valors que resultin d'utilitat als espectadors i espectadores més petits.

Aquest cop ho fan partint de la història de Peter Pan, aquell nen que mai no es feia gran i que va imaginar l'escriptor James Matthew Barrie. A la jove Maria, se l'explica, entre moltes històries més, el seu avi, amb qui es passa les hores jugant a fer veure que és Peter Pan. Tantes, que, al final, els nens perduts que acompanyen aquest noi meravellós s'enduen la Maria del seu dormitori cap al país de Ja mai més. Allà es trobarà amb tot de personatges que ja coneixereu si heu llegit la història: els pirates, la Campaneta, els indis i la resta d'habitants d'una novel·la escrita a principis del segle XX a partir d'una primera versió del mateix autor en forma de peça teatral.

Així va néixer una història gairebé universal que ha viscut mil adaptacions i ha donat pas a mil muntatges teatrals, pel·lícules i obres literàries que s'hi basen. Aquesta, obra de Festuc Teatre té dramatúrgia de la mateixa Íngrid Teixidó, música de Frank Moreno, amb la col·laboració especial de l'Orquestra Fireluche, a més d'un muntatge audiovisual de Global Production.

Veureu com la Maria es veu immersa en un món de fantasia que passa a ser la seva realitat. Com canvien les aventures quan les vius en primera persona? I, especialment, quin paper tenen els nostres avis i àvies en la nostra vida i en la creació del nostre imaginari particular? Sobre això us parla aquesta història d'actors i titelles que no us hauríeu de perdre.

Si voleu veure Adeu Peter Pan i conèixer aspectes nous d'aquest i d'altres personatges i si voleu saber com us poden canviar la vida un avi o una àvia... veniu al Sant Andreu Teatre, però abans consulteu la informació sobre les representacions al web.

Data de publicació: Dijous, 30 novembre 2023
  • Comparteix