Tornar

Fotografia dels tres actors del muntatge teatral.

L’esperit del moviment contracultural dels anys setanta reviu a El Maldà

La companyia La Moukhles & Sentís presenta NODI: de gossos i malditos, una obra sobre aquells que van viure al marge de l’establert.

El teatre del barri Gòtic presenta un espectacle d’autoficció documental titulat NODI: de gossos i malditos, sota la direcció de Maria Donoso i Albert Boronat. Aquesta obra pren com a punt de partida la figura del “maldito”, tal com els va anomenar Pau Maldivo, definida com aquell que posa en crisi l’establert, la norma. Aprofiteu per gaudir d’aquesta proposta teatral plena d’humor, ironia, poesia i música en directe, amb les interpretacions de Fermí Herrero, Miriam Moukhles i Joan Sentís (a la fotografia de Sílvia Poch). 

El muntatge teatral ofereix una conjectura personal sobre com la llibertat es va transformar en motor de canvi a la dècada dels setanta i va brindar la possibilitat a tota una generació, l'olímpica, d’imaginar i jugar. Al mateix temps, és un relat sobre com el desencís posterior va eclipsar la potent dimensió política del moviment més llibertari de la contracultura durant la Transició.

L’espectacle NODI: de gossos i malditos pren vida a partir de la narració de l’actor Joan Sentís, a partir d’experiències reals d’aquells que van viure aquesta època a Catalunya. Des de les figures que van sobreviure com Marisa Muñiz o Pau Riba, fins a aquells que no ho van fer com Pau Malvido o el Toni, l’antic amo del Nodi, entre molts d’altres.

En el marc de l’obra, s’han organitzat sessions després de dues funcions. El 5 de maig serà el torn de la xerrada La cultura alternativa entre finals del franquisme i els Jocs Olímpics de Barcelona, un gran forat negre? que reunirà la companyia i Aleix Salvans, periodista, guionista i escriptor, autor de Gestió del caos. Escenes de la contracultura a Catalunya 1973-1992. D’altra banda, el 16 de maig arriba La contracultura catalana dels 80: entre la vida i la mort, la llum i l’ombra, el somni i la desil·lusió, en què la companyia xerrarà amb Laia Manresa, guionista i directora documental, autora de Morir de dia, que explora el recorregut des de la Transició espanyola fins als nostres dies a través de l’heroïna.

Aprofiteu l’oportunitat de visitar NODI: de gossos i malditos i reviure el moviment contracultural amb els seus protagonistes. Les funcions es duran a terme del 2 al 26 de maig, de dimarts a dissabte, a les 20 h, i diumenge, a les 19 h. El preu de l’entrada és de 16 € de dimarts a divendres; 18 € dissabte i diumenge; 20 € a taquilla. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web d’El Maldà

Data de publicació: Dilluns, 29 Abril 2024
  • Comparteix