Tornar

Una de les imatges del Cos de Bombers de Barcelona presents a la mostra

190 anys prevenint incendis

El MUHBA Oliva Artés obre una exposició amb el Cos de Bombers de la ciutat com a protagonista i amb moltes activitats paral·leles.

L'any 1833 es creava el Cos de Bombers de Barcelona. Una de les seves grans funcions al llarg de tot aquest temps ha estat aplicar mesures de prevenció d'incendis. Una exposició que obrirà les portes el 9 de novembre fa explicació de quines han estat aquestes mesures, al mateix temps que repassa els principals incendis ocorreguts a la ciutat i la història del cos. Titulada Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d'incendis, 1833-2022, la podreu visitar fins al 9 de maig de l'any que ve al MUHBA Oliva Artés.

Durant aquests mesos es portaran a terme diferents activitats relacionades amb l'exposició. Hi haurà un cicle de conferències que començaran l'1 de desembre amb la que tindrà per enunciat L'evolució dels vehicles de bombers de Barcelona. Quinze dies més tard es parlarà dels canvis de la normativa de prevenció d'incendis, i el 12 de gener es recordaran els grans focs que hi ha hagut a la ciutat d'ençà de l'any 1800. Finalment, es dedicarà una conferència monogràfica a l'incendi del Gran Teatre del Liceu. Algunes de les sessions es faran al mateix MUHBA Oliva Artés i d'altres a l'Espai Bombers, lloc que també acollirà, el 26 de gener, una jornada sobre perspectiva de gènere. Entre les activitats també n'hi haurà de destinades als infants, i demostracions de funcionament de la bomba de vapor, d'excarceració de vehicles i de rescat urbà en alçada. I encara més: unes jornades tècniques amb set sessions s'endinsaran en la prevenció al segle XXI. Aquestes jornades es tancaran amb la conferència El gas embotellat (perills i consells de manipulació).

Trobareu tots els detalls, tant de l'exposició com de les activitats paral·leles, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 02 novembre 2022
  • Comparteix