Tornar

El dibuix de Messi a l'exposició de Casa SEAT

El futbol fet art

L'il·lustrador Guillem Bosch i la revista Panenka presenten a Casa SEAT una exposició amb les grans icones de la pilota com a protagonistes.

Fins al 28 de maig podeu visitar a Casa SEAT una exposició de l'il·lustrador Guillem Bosch que porta per nom Football. Art. Icons., en què trobareu retrats dibuixats de futbolistes —alguns, en l'actualitat, entrenadors— com Pep Guardiola, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Jorge Valdano, Dani Alves, Iker Casillas, Thierry Henry, Gianluiggi Buffon o el Cholo Simeone. Tampoc hi manca la imatge d'una ídol més recent que els citats fins ara: la futbolista Alèxia Putellas. L'exposició, elaborada per l'il·lustrador amb la revista Panenka, uneix futbol i art amb l'objectiu de celebrar "la facilitat amb què aquest esport crea ídols globals i icones generacionals", s'apunta al programa de mà.

Football. Art. Icons. se submergeix en la història d'aquest esport a través dels seus grans protagonistes, i sobretot d'un seguit de noms que, per a molts seguidors, han esdevingut llegenda. La feina de Bosch parteix d'alguna frase cèlebre de cadascun d'ells per reflectir un gest, un moment, i convertir-los també en icones de la cultura pop. Per exemple, de Simeone ha pres la frase "Anem partit a partit", i el dibuixant converteix el rostre de l'entrenador matalasser en una mena de nines russes; o de Messi recorda quan va dir que "el títol que més valoro és el dels Jocs Olímpics, perquè és un torneig que un futbolista només juga una vegada a la vida", i d'aquí que la seva imatge es vegi acompanyada de la presència dels anells olímpics. En total són 26 les il·lustracions que qui visiti la mostra hi trobarà. Casa SEAT organitza en paral·lel a l'exposició altres activitats per tractar sobre la influència del futbol en la societat o el poder dels futbolistes com a ídols de masses.

Més informació, aquí

Data de publicació: Dijous, 07 Abril 2022
  • Comparteix