Tornar

Una de les obres que formen part de l'exposició mostra la imatge d'una dona creada en realitat virtual

Una exposició col·lectiva explora el món virtual a la Haimney Gallery

Què és la virtualitat i quins territoris nous és capaç d'obrir en el camp de la creació? Un seguit de dones artistes ens ho expliquen a la mostra Unbounded Unleashed Unforgiving. Visiteu-la a la Haimney Gallery abans no marxin de vacances. 

Haimney és un espai d'art del carrer de Trafalgar, al centre de Barcelona, que va néixer el setembre del 2019 de la mà d'Irene Carbonari i Mariano Sosto, dos músics i comissaris d'art argentins que volen recolzar des d'aquest espai de poc més de quatre-cents metres quadrats l'art i el disseny local i internacional.

La darrera exposició que han inaugurat es titula Unbounded Unleashed Unforgiving i, tot i que es podrà veure fins a finals de setembre, aquest mes l'haureu de visitar abans del dia 15, que és quan marxen de vacances. Demaneu hora per fer la visita i, de dimecres a dissabte, us mostraran unes creacions que són obra de les artistes Agustina Palazzo, Desiree De Stefan, Linfa, Gemma Penya Ferrer, Hef Prentice, Indra Zabala, Natalia Garcia, Sasha Smirnova & Sena Partal, Victoria Pidust i Katya Quel Elizarova.

Totes han partit, en obres com la que veieu en la imatge, del concepte de virtualitat, entès com una dimensió nova de la identitat personal que ha nascut del desenvolupament tecnològic i del procés de digitalització de les nostres vides. 

Aquesta virtualitat produeix uns resultats que potser s'oposen al món real i tenen una existència simulada, però ens obren la porta a espais i territoris creatius absolutament nous i plens de possibilitats. Els exploren a la Haimney Gallery, on s'han adonat que l'origen etimològic del mot "virtual" (força o voluntat per fer una tasca, tant se val si es realitza o no) ve de "virtut" i que, aquest últim mot procedeix de "vir", paraula llatina associada a la valentia del guerrer masculí.

D'aquí que, en aquesta exposició, hagin decidit apostar pel vessant femení de la paraula "virtual", destacant la qualitat femenina de les emocions, i presentant-nos unes artistes que són "guerreres de la desconstrucció, de la representació real de l'essència virtual".

Si voleu veure les obres que formen part de l'exposició Unbounded Unleashed Unforgiving, haureu de demanar hora escrivint a formacionhaimney@gmail.com o bé mitjançant el seu compte d'Instagram.

Data de publicació: Dilluns, 10 Agost 2020
  • Comparteix