Tornar

Fotografia d'una sala de la Fundació d'Art Contemporani Fran Daurel

Un recorregut per l'art contemporani espanyol

El Museu Fran Daurel, en el Poble Espanyol, compta amb una mostra permanent i molt representativa.

Art en un entorn diferent. Preferentment d'artistes catalans, l'actual està molt present en el Poble Espanyol gràcies al Museu Fran Daurel, gestionat per la fundació del mateix nom. Creada el 2001, en aquesta col·lecció privada trobem ceràmica, escultura, gravats, dibuixos i pintures amb un element en comú: són obres molt representatives i intenten donar una visió global de l'art actual.

Amb una col·lecció de més de 300 peces, que creix constantment, trobem treballs representatius d'artistes com Picasso, Miró, Oscar Domínguez, Gómez de la Serna o Dalí, però també de Tàpies, Clavé, Joan Ponç o Chillida. En total, més de vuitanta artistes exposen en aquest museu, tot un referent a Barcelona.

Entre la col·lecció, propietat del mecenes català Francesc Daurella, hi trobem diferents tendències i generacions. Entre les més interessants, l'exposició inclou peces de ceràmica de Picasso (al costat de dos aiguaforts i un gravat de la dècada dels seixanta), així com amb una escultura de Dalí de bronze dels anys 70, anomenada Alice au pays de merveilles.

L'obra gràfica de Joan Miró també hi està present de la mà de litografies i gravats de la seva última etapa, que demostren el seu mestratge i talent en el domini d'aquesta tècnica. 

El museu, amb una superfície de 2.500 m², compta també amb un jardí escultòric, una manera de mostrar-nos els treballs d'artistes en un altre entorn, així com de diversos espais per a exposicions temporals i un auditori.

L'accés està inclòs en el preu de l'entrada general al Poble Espanyol, que pot adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 27 juliol 2022
  • Comparteix