Tornar

L'exposició té en les mirades dels protagonistes la seva raó de ser

'Una mirada emocionada', o els sentiments a través dels ulls

La mostra d'instantànies fetes arreu del món per Ramon Mascort es pot veure a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Una cinquantena de fotografies, més un altre centenar que es projecten en suport audiovisual, formen part de l'exposició titulada Una mirada emocionada, un treball de Ramon Mascort Amigó que entre el 3 i el 31 de maig acull la seu de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). A la mostra, com ja s'entreveu amb el títol, la mirada és la gran protagonista, una mirada que transmet expressions i sentiments molt diversos, i amb persones d'arreu del món i de diferents edats. L'autor, però, deixa clar que "no té per objecte ni ser una crònica del que passa en diferents llocs del món, ni tampoc un reportatge per conscienciar sobre les tremendes desgràcies i desigualtats humanes; m'adono que només he retratat manifestacions del comportament de les persones que puc fàcilment comprendre, i que evito, per evidents, tant la desgràcia com l'alegria forçada per estímuls no naturals".

Organitzada per la Fundació Mascord, Jordi Mas, també fotògraf, és el comissari de l'exposició, i n'apunta: "Ulls que ens interroguen, que ens somriuen encuriosits, que ens mostren neguits i desitjos. Ulls multicolors, llunyans, estranys, que ens plantegen els interrogants eterns. No busqueu respostes, no cal, són dins de cada un de nosaltres". Mascort reconeix que li va costar molt, prendre la decisió de mostrar públicament una obra tan personal com ell considera que és la fotografia. Nascut a Barcelona però amb arrels a la vila empordanesa de Torroella de Montgrí, Mascort és advocat però en paral·lel ha estat impulsor de diverses empreses turístiques a les comarques de Girona i de l'editorial Lynx Edicions, que es dedica a la publicació de guies i monografies sobre natura, flora i fauna. Ara fa deu anys va fundar la Fundació Mascort, de la qual és president, que té per objectius difondre el coneixement de la història, donar suport a la comprensió i l'apreciació de l'art i ajudar en la defensa i protecció de la natura i el paisatge.

La inauguració de la mostra, el 3 de maig, serà a les 19 h. La seu de l'IEFC es troba al número 187 del carrer del Comte d'Urgell.

Data de publicació: Dimarts, 02 maig 2017
  • Comparteix