Tornar

Una de les pintures exposades de Neus Martín Royo

La memòria del Poblenou

Una exposició recull obres de la pintora Neus Martín Royo junt a documentació històrica i fotogràfica del barri.

El MUHBA Oliva Artés inaugurarà el 10 de setembre una mostra que permet observar la transformació del barri del Poblenou, situat dins el districte de Sant Martí. L'exposició té la particularitat que combina pintures de l'artista Neus Martín Royo amb documentació fotogràfica i textual procedent de l'Arxiu Històric del Poblenou. A més a més, s'ha previst un programa d'activitats divulgatives i es durà a terme un projecte dirigit als centres escolars.

Des del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) es defineix l'exposició com a "recull de memòries col·lectives". Qui la visiti hi trobarà imatges de la platja de la Mar Bella, de l'antic Gasòmetre, de les antigues cotxeres de TMB, de la cooperativa La Flor de Maig o del Casino L'Aliança, entre moltes altres. El diàleg entre art i documentació permet transitar per la història del barri i fer-se a la idea de la seva evolució.

Filla del Poblenou, Neus Martín Royo és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB) i les seves temàtiques favorites a l'hora de pintar sempre han estat la transformació del seu barri, la Barcelona de les botigues i els bars d'altres temps, els edificis antics de la ciutat de l'Havana i els fars de Menorca. Segons l'artista, "aquests indrets esdevenen petits herois amb ànima, vestigis del passat que amb la seva presència real i misteriosa, pròxima, gens inquietant, es guanyen la nostra empatia i ens conviden a entrar en el quadre".

L'exposició romandrà oberta al públic fins al 8 de gener de l'any vinent. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 06 Setembre 2022
  • Comparteix