Tornar

Instal·lació de Juan Antonio Cerezuela, 'Llumins de seguretat de la Història'

L'Arts Santa Mònica camina entre 'Paisatges desitjats'

Exposició comissariada per Enric Puig Punyet, amb la participació d'artistes residents a la Fàbrica de Creació La Escocesa, de Barcelona.

Escriu Enric Puig Punyet: "Sovint, dels territoris anhelats, dels altres costats de la frontera, només n’obtenim una imatge idealitzada, petits fragments d’una realitat complexa, traduïda pels mitjans de comunicació. Són aquests fragments, units habitualment per la imaginació del qui habita un territori castigat, el germen que acaba construint el desig de creuar, de trobar-se a l’altre costat una imatge idealitzada del que realment s’hi trobarà". És en aquest sentit que l'exposició que Puig comissaria, Paisatges desitjats, i que s'inaugurarà el 9 de juliol a l'Arts Santa Mònica, gira al voltant del desig i de l'esperança de trobar o de construir un escenari millor "a l'altre costat". Esperança i imaginari poderosos que empenyen molts a emprendre un llarg viatge per acabar creuant una o diverses fronteres, tot i que sàpiguen que es trobaran amb moltes dificultats, tant durant el recorregut com una vegada hagin entrat en un nou país, els que ho aconsegueixin.

La mostra, que es podrà visitar fins al 27 de setembre, la formen instantànies, composicions fotogràfiques, instal·lacions, enregistraments de performances i altres suports, obres d'artistes residents a la Fàbrica de Creació La Escocesa, de Barcelona, coproductora de l'exposició junt amb l'Arts Santa Mònica - Departament de Cultura, l'Associació Passatges de Cultura Contemporània i l'Ajuntament de Portbou. Hi trobareu creacions de Valentina Alvarado Matos, Daniel de la Barra, Paula Bruna, Juan Antonio Cerezuela, Marla Jacarilla, Llapispanc, Antonia Rossi i Carlos Vásquez Méndez.

Per a més informació, entreu aquí.

 

Data de publicació: Dijous, 02 juliol 2020
  • Comparteix