Tornar

Una de les obres pictòriques de la mostra al·ludeix a la creació en fang i en vidre

Una exposició a La Pedrera mostra les ceràmiques de Miquel Barceló

"Barceló. Ceràmiques. Tots som grecs" és la retrospectiva més completa que s'ha fet de les obres en fang que ha produït.

Penseu que una creació en ceràmica pot ser una extensió de la producció pictòrica d'un artista? Ho veureu clar en aquesta mostra, una retrospectiva de la producció ceràmica de Miquel Barceló que ens mostra, efectivament, un aspecte més del talent que el creador exhibeix sobre el llenç. Del 8 de març al 30 de juny, Barcelona es rendeix a Miquel Barceló.

L'artista va néixer a Felanitx l'any 1957, va començar la seva pràctica artística cap als anys setanta i es va fer mundialment conegut després d'exposar a la Biennal de São Paulo del 1981 i a la Documenta VII de Kassel de l'any 1982. A partir d'allà, un prestigi assolit amb unes obres neoexpressionistes que l'ha dut a convertir-se en un artista cotitzat i admirat en els principals centres d'art de tot el món.

L'artista no ha fet sempre ceràmica, una disciplina que va descobrir durant una de les estades a Mali, un país africà que coneix bé i aprecia i en el qual passa llargues temporades. Tancat a causa d'un vent intens que no li permetia treballar ni en dibuixos ni en pintures, que s'embrutaven automàticament, va començar a assajar la creació en fang.

Les ceràmiques, però no van constituir un element anecdòtic en la producció de l'artista sinó que, ben al contrari, es van convertir en un element central que ha acabat contaminant tota la seva pràctica, com podeu veure en la creació plàstica de la fotografia, un fragment de l'obra Apologia del vidre.

A "Barceló. Ceràmiques. Tots som grecs" podrem veure un centenar d'obres ceràmiques de Miquel Barceló, però aquestes obres estaran complementades per pintures i quaderns que tenen molt a veure amb el moment i les circumstàncies en què es van crear les obres que veureu.

L'exposició, finalment, es completa amb una escultura en bronze obra de l'artista que es podrà veure fora de les sales d'exposició, concretament al pati del passeig de Gràcia de La Pedrera.

Si voleu descobrir les creacions ceràmiques de Miquel Barceló, veniu a La Pedrera, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dijous, 07 març 2024
  • Comparteix