Tornar

Teatrí d’Oleguer Junyent per al segon acte d’Els mestres cantaires de Nuremberg de Richard Wagner (Gran Teatre del Liceu, 1905). Exposat a partir de gener de 2018

Un viatge en el temps a través de les escenes

L’exposició posa en valor la tasca de conservació, documentació i difusió que fa gairebé cent anys que porta a terme el MAE.

La memòria de les arts efímeres. Documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques és el títol de l’exposició permanent dels fons del Museu de les Arts Escèniques. El fons és fruit d’adquisicions que s’han anat fent i de les donacions de diferents col·leccions d’institucions i particulars, des que es va crear l’any 1923. Està format per fotografies, esbossos escenogràfics, figurins i teatrins, cartells, programes de mà, dossiers, vestits, titelles, obres pictòriques d’escenes o personatges i documents personals. “Si bé el teatre és l’art de l’efímer, la connexió amb altres moments històrics es fa evident gràcies a haver conservat els telons de fons, el vestuari, les maquetes, els textos… tot allò que envolta un espectacle”, podem llegir al programa de mà. 

Aquesta exposició mostra objectes relacionats amb deu espectacles des de 1879 fins l’any 2000: De la terra al sol (1879), una escenografia de Francesc Soler i Rovirosa; Wagner al Liceu, de principis de segle XX; La baidera (datat el 1915), amb la ballarina Tórtola Valencia; Terra baixa, d’Àngel Guimerà (estrenada el 1897); Marionetes de Harry Vernon Tozer, professor de l’Institut del Teatre (1973-1990), Ronda de mort a Sinera, de la Companyia Adrià Gual, a partir de textos d'Espriu (1965), sota la direcció de Ricard Salvat; Quiriquibú, de Joan Brossa i el Teatre Lliure (1976), de Fabià Puigserver, una de les figures més destacades de la renovació de l’escola catalana d’escenografia; Antaviana, de Dagoll Dagom, sobre contes de Pere Calders (1978); Suz/O/Suz, de la Fura dels Baus (1985), i Useless.Information meets boy, de la Companyia Gelabert-Azzopardi (2000). 

L’entrada és lliure i podeu visitar-la de dilluns a divendres, de 9 a 20 h, i els caps de setmana coincidint amb els horaris de taquilla i funció al Teatre Ovidi Montllor o el Teatre Estudi. 

 

Data de publicació: Divendres, 14 Abril 2023
  • Comparteix