Tornar

Oli sobre taula de Joseba Sánchez Zabaleta titulat Interior de cortijillo con sofá verde

El viatge emocional de Joseba Sánchez Zabaleta

El olvido que nos habita, nova exposició del popular pintor a la Sala Parés.

La Sala Parés acull l'exposició El olvido que nos habita del reconegut pintor Joseba Sánchez Zabaleta. Amb una trajectòria destacada i fidel al seu compromís amb el realisme i la reflexió sobre l'ésser humà, Zabaleta ens convida a un viatge emocional a través de les seves evocadores pintures.

Fundada el 1877, la Sala Parés és la galeria d'art més antiga d'Espanya i continua sent una de les més importants del món. Amb aquesta exposició, Sánchez Zabaleta ens submergeix en els territoris de l'emoció i la introspecció, on l'espectador es converteix en un protagonista silenciós que es perd en les pròpies reflexions davant d'una pintura que atreu i captiva.

El olvido que nos habita és el nou intent del pintor per transportar-nos al seu univers. Ens presenta un mirall en què el paisatge inhòspit, una taula buida o un espai indeterminat són els fonaments d'una naturalesa que sembla desaparèixer davant nostre. A través d'aquestes imatges, l'artista ens convida a contemplar i reflexionar, fins a aturar-nos en sec per abraçar la bellesa i l'essència de la vida.

En aquesta exposició, l'autor ens revela la importància de revisar el passat i recuperar allò que ens lliga a la vida. En un món dominat per la fugacitat i l'oblit, Zabaleta ens recorda que només mirant enrere podem comprendre la nostra pròpia existència i trobar significat en el llarg camí que recorrem.

Almeria ha esdevingut l'epicentre de la vida de l'artista en els últims tres anys, ja que ha trobat en aquesta terra absent el buit que l'inspira. Més enllà de la seva pròpia història personal, Zabaleta estima els llocs que el commouen, aquells que li expliquen en secret les històries oblidades. Aquest és precisament el tema central de l'exposició.

En el seu estudi, l'autor es submergeix en les seves pintures i crea camins que obrim i recorrem. Almeria li ha proporcionat els elements necessaris per a aquest procés creatiu, ja que ha buscat testimonis muts en les restes i les runes que són l'expressió de la memòria perduda.

L'exposició és una oportunitat única per aprofundir en el món poètic d'aquest talentós pintor. Les seves obres ens conviden a reflexionar sobre el pas del temps, la memòria i allò que ens manté connectats a la nostra pròpia existència.

Data de publicació: Dijous, 25 maig 2023
  • Comparteix