Tornar

Josep Maria Subirachs

Subirachs i la fascinació per la Torre de les Aigües

Una exposició mostra quina va ser la influència de les construccions verticals en l’obra del gran escultor, nascut al Poble Nou

Josep Maria Subirachs va tenir una carrera llarga i profitosa, i tot i que la seva aportació ha estat abundant en camps com el dibuix, pel que més se l’ha conegut ha estat per la seva feina com a escultor. Va ser l'autor d'una obra extensísima, i podria dir-se que una de les principals fascinacions estètiques de Subirachs eren les construccions verticals, airoses i elegants. De fet, una influència principal en la seva obra va ser la Torre de les Aigües, un edifici emblemàtic del Poblenou, el seu barri, que per Subirachs simbolitzava l’enginy de l’home per dominar la natura. El fascinaven les torres –també la de Pisa, per exemple–, i aquesta obsessió es va traslladar a la resta de la seva obra. Ara, una exposició a la mateixa Torre de les Aigües ens explica més a fons aquesta relació.

Fa poques setmanes es va inaugurar al Poblenou l’Espai Subirachs, una col·lecció permanent que té com a missió conservar i mostrar el llegat creatiu de Josep Maria Subirachs. L’exposició Subirachs: la torre com a metàfora i símbol es pot visitar fins al 8 d’octubre, i a la vegada està connectada amb la mostra de l’Espai Subirachs. Qui acrediti haver visitat ambdues exposicions (amb el segell de l’Arxiu Històric del Poblenou i l’Espai Subirachs), rebrà una obra gràfica de l’artista, fins a exhaurir existències.

Trobaràs més informació sobre aquesta mostra al web de l’Arxiu Històric de Barcelona.

Data de publicació: Dimarts, 05 Setembre 2017
  • Comparteix