Tornar

Una de les obres presents a l'exposició

'Tot Cor', el projecte col·laboratiu i solidari de Pepa Reverter

Artistes de diferents disciplines aporten les seves creacions a una mostra que destinarà els beneficis a millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA.

A la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona hi ha un gerro en forma de cor creat per l'artista Pepa Reverter. És una peça que apel·la a la generositat i als bons sentiments. A partir d'aquesta obra, altres artistes han dissenyat els seus propis cors, i es reuniran en una mostra que obrirà les seves portes el 4 d'agost al Disseny Hub Barcelona. Té per títol Tot Cor. Art, disseny i artesania parlen d'amor, i les obres exposades estaran a la venda; es destinaran part dels beneficis a la Fundació Miquel Valls, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica).

Entre els i les participants hi ha artistes i dissenyadors com Juli Capella, Lolita Cortés, Rosa Cortiella, Meritxell Duran i Javirroyo, fotògrafs com Eugeni Aguiló, Sara Cuadrado, Marcela Grassi, Carlos Iglesias i Matías Pérez Llera i estilistes florals com Flowers by Bornay, Madrid Flowers School i Itzi Guridi. Pepa Reverter és la comissària d'aquesta exposició col·laborativa i solidària, i en diu: "La silueta del cor és un símbol universal, present en moltes cultures, i hi recorrem quan volem compartir i exterioritzar sentiments. Hem materialitzat el cor com un objecte icònic, que aparentment té la simple funció d'un gerro per convertir-lo en la base d'un projecte artístic. Això és el meravellós de l'art, que pot convertir una cosa que és abstracta, com un sentiment, en una cosa formal per donar-li visibilitat i carregar-ho de significat". Reverter va conèixer l'Esclerosi Lateral Amiotròfica de molt a prop, amb la seva mare, Paquita Sancho. Pel que fa a la Fundació Miquel Valls, és una entitat privada i sense ànim de lucre pionera a l'Estat en el treball amb persones afectades d'ELA i d'altres malalties de les motoneurones.

L'objectiu de Reverter és fer créixer el projecte i que en el futur adquireixi altres dimensions i formats on es pugui continuar parlant de l'amor i els bons sentiments amb creativitat i a través del disseny. L'exposició al Disseny Hub Barcelona estarà oberta fins al 18 de setembre.

Més informació, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 27 juliol 2022
  • Comparteix