Tornar

Cartell del Festival de Cultures Lesbianes.

La festa visibLES celebra la diversitat lèsbica

Enguany, Maio inaugurarà el concert, en el marc del Festival de Cultures Lesbianes, que es durà a terme el 2 de desembre. 

L’Ateneu Popular de 9 Barris és l’escenari d’un vespre musical amb un concert que reivindica de manera festiva la visibilitat i la diversitat lèsbica a través de propostes artístiques per contribuir a la transformació d’una realitat més inclusiva. Aprofiteu per celebrar la festa visibLES, amb motiu del Festival de Cultures Lesbianes, un esdeveniment que destaca per ser un espai amb una comunitat compromesa i una producció cultural lèsbica rica i heterogènia. Reserva la nit de dissabte, 2 de desembre, a les 22 h. 

La festa serà inaugurada per Maio amb un repertori que fusiona el pop electrònic i el punk, així com el tropicalisme o el reggaeton. Les seves cançons exploren temàtiques com l’amor, l’amistat, els vincles i l’empoderament col·lectiu. Maio presentarà l’àlbum Suau, del qual ja podeu escoltar la cançó homònima, així com Fred a Barcelona. Aquest disc mostra la veu d’una nova generació amb l’univers LGTBI+ com a eina transversal per transformar la societat desigual. 

La màgia de la percussió arribarà a l’escenari amb Narjess Saad. La percussionista toca una gran varietat d’instruments i explora diversos ritmes, des dels tunisians fins a l’afro jazz, passant pel reggae o el pop. Al llarg de la seva trajectòria, ha interpretat en solitari en diversos racons del món, així com ha col·laborat en estudis d’artistes i sessions de DJ. 

També hi haurà propostes de DJ amb DJ MadreMonte que us convidarà a deixar anar el cos amb moviments i ritmes llatins que, sens dubte, us faran suar de valent. D’altra banda, hi serà DJ Nicky amb els ritmes de funky, reggae, soul amb remixes de cançons dels vuitanta i els noranta. La DJ té una llarga trajectòria professional de més de vint anys, una figura icònica impulsora en la creació del Feslu que, durant anys, van promoure el projecte La Nostra Illa.

Finalment, per acabar la nit, l’esdeveniment clourà amb les sessions visuals en directe amb VJ Kbolà (A Patri) que presenta unes peces que aborden múltiples qüestions, des de la indefinició, les identitats fluctuants i fluides, el gènere, fins a la relació entre el que és individual i col·lectiu. A continuació, serà el torn de VJ Efe Ce Ele (Feli Cabrera López), una artista i productora colombiana que transita entre la música electrònica de ball, la música experimental, les arts transmèdia i la gestió cultural. La seva investigació se centra en la intersecció entre corporalitat, abstracció, gènere i so. 

El festival també s’organitza el 3 i el 14 de desembre a La Bonne, malgrat que ja s’han exhaurit les entrades per a les activitats programades. No obstant això, la performance Crura, de Malén Iturri, és una actuació per la qual l’entrada és gratuïta sense inscripció prèvia (el 14 de desembre).

L’objectiu del Festival de Cultures Lesbianes és crear espais de reflexió i proporcionar condicions per a la producció i exhibició per tal de generar referents per a les noves generacions. Alhora, té la voluntat de mostrar la tasca de les dones lesbianes en l’àmbit de la cultura i, així, reconèixer la genealogia històrica de la comunitat lesbiana. 

Si voleu gaudir del concert a la festa visibLES per celebrar la diversitat i la visibilitat lèsbica, recordeu que començarà a les 22 h i tindrà lloc dissabte, 2 de desembre. El preu de l’entrada és de 5,80 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de L’Ateneu Popular 9 Barris.

Data de publicació: Dilluns, 27 novembre 2023
  • Comparteix