Tornar

Arriba la 4a edició del Festival Dona Crea-Crea Mujer 2023

Del 17 de novembre al 15 de desembre, Imma Manresa i Mercè Espelleta, fundadores i organitzadores del festival, ens mostraran diverses propostes escèniques amb l’objectiu de visibilitzar temàtiques relacionades amb les dones, però que apel·len a tota la societat.

Les obres seleccionades enguany ens parlen sobre temes com ara el càncer de mama, la prostitució i les sexualitats, o la menopausa, així com la història de la vida real de Maria Antonieta, una dona valenta, símbol del naixement d’una nova era.

L'art escènic que proposa Dona Crea-Crea Mujer vol ser audaç, provocatiu, desafiant, visibilitzar i denunciar la violència i la discriminació, al mateix temps que ens convida a sortir de la nostra zona de confort i a veure el món des de diferents perspectives per a entendre altres realitats. El Festival com cada any es farà al barri del Besòs (Sant Martí).

Les obres del Festival d’enguany són les següents: 17 de novembre: ADEU JANE de la Companyia Bynomi

La Mariona travessa un dels moments més importants de la seva curta vida: amb només disset anys, ha de passar per l’extirpació del seu pit malalt. Durant la ressonància magnètica prèvia a l’operació, entrarem dins del seu imaginari on ella, i dos estranys alter ego, ens explicaran en clau de comèdia com ha arribat fins al present, quins són els seus dubtes, les seves pors, les seves il·lusions, i com visualitza l’impacte que tindrà aquest fet a la seva vida. Basat en una història real –i inspirat en tantes d’altres–, aquest espectacle és, també, un espai per reflexionar sobre els perills de la pressió estètica i la importància de l’acceptació i estima pròpies. 

24 de novembre: SEGAREM ORTIGUES AMB ELS TACONS de Contrahecho Produccions, companyia valenciana que arriba al festival després del gran èxit a la sala Gaudí de Barcelona.

Reflexions sobre la dona, el feminisme, la prostitució i el masclisme, a través de 4 dones ancorades en una crua realitat, que demostren que cap prostituta neix com una ortiga a la vora del camí, al costat de la carretera. Un text atrevit i transgressor sobre les seves esperances, somnis, costums, irritacions i totes les seves cares. Hi ha amor, tendresa, ràbia, dolor i humor en 4 històries entrellaçades entre si per la figura del puter.

1 de desembre: María Antonieta. Adaptació lliure d'Analia Puentes basada en el llibret de Steffen Zweig. Direcció: Jessica Walker

“Només a la desgràcia se sap de debò qui ets” va dir Maria Antonieta, una dona lliure, en una època  turbulenta. Una vida tràgica. Una encarnació delirant i honesta de la víctima més coneguda de la Revolució Francesa. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge. L'estrangera, la malbaratadora, la mare, l'actriu, la inadaptada, la dona, l'esposa, l'adolescent, la condemnada.

15 desembre: Meno es más. Obra de microteatre escrita per Mercè Espelleta. Dirigida per Ariadna Martí

Una comèdia sobre com viuen la menopausa dues íntimes amigues de tota la vida. A Margarita li ha canviat la vida per a millor, se sent plena, lliure, radiant i millor que mai! Però la seva amiga, Sole, està feta un embolic i la viu des del dolor, la ignorància i la preocupació. El seu marit la maltracta i ella ja no sap què fer. No se sent gens bé amb els "canvis" que li estan succeint, però amb l’ajuda de Margarita trobarà la fórmula per a donar un gir de 360 graus a la seva vida! Després d’aquesta representació de Clausura hi haurà una xerrada conduïda per Montse Roura d’Ella y el abanico”.

Totes les obres es faran al Centre Cívic Besós-Maresme, excepte “Segarem ortigues ambels tacons” i ADEU JANE que es representarà al teatre de l'Institut Carlos Diaz (Josep Pla, 56) . Totes a les 19.30 hores.

Les obres "Adeu Jane" (divendres 17 i divendres 24) i “Segarem ortigues amb els tacons” es representen a l’Institut Carlos Diaz. Les altres 2 obres (1 i 15 de desembre) hi seran al Centre Cívic Besòs - Maresme. Totes les obres es fan els divendres (excepte el 8 de desembre), a les 19,30 hores.

Més informació aquí. 

Data de publicació: Dilluns, 13 novembre 2023
  • Comparteix