Tornar

Fotografia del pianista Michel Camino i del guitarrista flamenc Tomatito, en directe
Imatge promocional de Rafael Riqueni per a la portada del disc Herencia
Fotografia promocional de Rosario La Tremendita
Fotografia del guitarrista cordovès Vicente Amigo
Fotografia promocional de la cantant Niña Pastori
Fotografia promocional del Miguel Poveda per al disc Diverso

Sis cites flamenques

El cicle De Cajón! porta a Barcelona grans noms del gènere com Tomatito, Rafael Riqueni, Rosario La Tremedita, Vicente Amigo, Niña Pastori i Miguel Poveda.

Des de l’any 2006, el Festival de Jazz de Barcelona engloba dins seu un cicle amb caràcter propi. Estem parlant de la sèrie flamenca De Cajón!, que enguany oferirà un recorregut únic amb set de les figures més icòniques de l’escena actual.

L’11 de novembre, Michel Camilo i José Fernández Torres, Tomatito, es retrobaram al Palau de la Música Catalana tres dècades després coincidir-hi per primera vegada. Pel camí, el pianista dominicà i el guitarrista andalús han enregistrat tres discos junts. Aquest cop, interpretaran el cèlebre Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, una partitura que es va estrenar en aquest mateix escenari el 9 de novembre de 1940.

El 26 de novembre, Rafael Riqueni actuarà al Conservatori del Liceu acompanyat de la bailaora Carmela Riqueni, el violoncel·lista Gretchen Talbot i els guitarristes Salvador Gutiérrez i Manuel de la Luz per presentar-hi Nerja, un projecte que arriba immediatament després de la seva nominació als premis Grammy pel seu darrer treball, Herencia, i que completa la trilogia iniciada el 1992 amb Suite Sevilla i represa el 2017 amb Parque María Luisa.

Dos dies després tocarà en el mateix escenari Rosario La Tremendita: “dona, flamenca, paia i lesbiana”. La compositora, productora, lletrista, cantaora i multiinstrumentista (baix elèctric, guitarra i percussió) desfullarà el seu sisè treball, Principio y origen, concebut com la segona part de l’anterior, Tremenda, escortada per Joselito Acedo a la guitarra i Israel Suárez Piraña a la percussió.

El 2 de desembre, Vicente Amigo tornarà al Palau de la Música Catalana després del memorable recital de febrer de l’any passat. Va ser un concert emotiu, preciós i delicat que el guitarrista cordovès intentarà reviure amb un nou “disc de maduresa” farcit de sorpreses i col·laboracions.

El 26 de desembre, Niña Pastori desplegarà al Gran Teatre del Liceu “l’alquímia més bella i sensual” d’una trajectòria artística i vital que ja fa més de 25 anys que l’ha convertida en una de les artistes més respectades per diverses generacions; una icona que ha conjugat com ningú el compromís innegociable de les seves arrels amb les músiques més actuals.

L’endemà, també al Liceu, Miguel Poveda reprendrà la seva gira Diverso, un viatge que basteix ponts estilístics amb els gèneres pels quals ha transitat al llarg de la seva carrera. El treball parteix del flamenc tradicional per acostar-se –amb amor, passió i respecte– a la cançó andalusa, la salsa, el tango o la cançó popular mexicana. “És una paleta de colors que tenia dins i que necessito mostrar”, diu l’artista badaloní, que posarà el colofó a la sèrie De Cajón!

El preu de les entrades oscil·la entre 22 i 85 euros, segons el concert, i es poden adquirir de forma anticipada a través dels corresponents enllaços que trobareu en aquesta notícia.

Data de publicació: Dilluns, 07 novembre 2022
  • Comparteix