Tornar

Fotograma del film Elisa K
Un moment de la pel·lícula Francofonia

Cada dimarts la Filmoteca declara el seu 'amor a les arts'

Sisena temporada del cicle que ofereix projeccions relacionades amb la pintura, el teatre, la dansa, l'arquitectura, la música, el disseny o la literatura.

D'octubre a juny, cada dimarts a les 17 h la Filmoteca de Catalunya té una cita amb les arts. En aquesta hora i dia de la setmana a la Sala Chomón es projecta una pel·lícula amb una temàtica vinculada a activitats d'altres equipaments culturals i institucions del país, i que també col·laboren en el cicle, com ara la pintura, el teatre, la dansa, l’arquitectura, la música, el disseny, la literatura o l’òpera. És la sisena edició del cicle Per amor a les Arts, una proposta en la qual les projeccions són presentades per persones expertes en les matèries de les quals tracta el metratge. Un dels objectius del cicle, en paraules de la Filmoteca, és "incentivar el diàleg entre les diverses manifestacions artístiques amb el cinema com a llenguatge universal que les uneix a totes".

De la llarga llista de títols que conformen el cicle, citem Francofonia, le Louvre sous l’Occupation, film del 2015 d'Aleksandr Sokúrov, que ens trasllada a la França envaïda pels nazis, i en concret al museu més emblemàtic de la ciutat. A Cos a l'aire, peus a terra, Núria Font proposa una mirada a l'obra escènica i a la manera de viure i de treballar dels directors de la companyia Mal Pelo. Antoni Gaudí, una visión inacabada és un film de John Alaimo del 1974 però inèdit fins al 2009, que posa en diàleg l’arquitecte amb el context social i polític de la Barcelona del 1900. I també esmentem Elisa K, de Judith Colell i Jordi Cadena, adaptació de la novel·la Elisa Kiseljak, de Lolita Bosch.

El cicle el coorganitza la Filmoteca amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, i hi col·laboren L'Auditori, la Fundació Mies van der Rohe, el Gran Teatre del Liceu, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música, Biblioteques Públiques de Catalunya, el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Foment de les Arts i del Disseny i el Museu del Disseny de Barcelona.

Conegueu la programació completa en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 13 Octubre 2021
  • Comparteix