Tornar

Una de les protagonistes retratada d'esquena mirant-se l'hort dels cirerers

La fragilitat humana, segons Txékhov

L'espai del Poble-sec Dau al Sec acull noves representacions de Bye bye, Hort dels cirerers, versió d'una de les obres més conegudes del dramaturg rus.

Del canvi i del dolor que comporta en l'existència dels éssers humans, de la fragilitat de la nostra essència, del temps que passa inexorablement... D'aquestes coses i algunes altres ens parla L'hort dels cirerers, una obra d'Anton P. Txékhov que la companyia titular de la sala Dau al Sec torna a representar en la seva pròpia versió.

I és que Mercè Managuerra i els actors i actrius als quals dirigeix s'han mirat amb cura l'obra teatral de Txékhov, han deslliurat l'argument de les trames secundàries i s'han centrat en l'essència del text: la fragilitat extrema dels homes i les dones quan ens hem d'enfrontar amb el món que ens envolta. 

A Bye bye, Hort dels cirerers (fotografia: Carlota Serarols) gaudirem de la versió de l'obra de Managuerra, a partir de la traducció de L'hort dels cirerers de Joan Oliver. El text, interpretat per Esther Bové, Laura Muñoz, Sílvia Forns, Àlex Pereira i Damià Plensa s'emmiralla en el temps actual, fa palesa la incapacitat humana per adaptar-se als canvis i mostra el dolor que aquests canvis provoquen.

I és que, com els mateixos personatges de l'obra original, obligats a acomiadar-se de la casa familiar, a assumir el buit que ve, els personatges de Bye bye, Hort dels cirerers, tampoc no saben com salvar-se ni com imaginar un futur esperançador. Potser la desaparició d’aquell hort que descrivia Txékhov és un reflex de la incertesa que tots i totes sentim davant dels temps que s’acosten.

Si voleu adonar-vos que us assembleu més del que no us pensàveu a un personatge de Txékhov o si us sentiu habitants d'un món que s'esfondra, us interessa el que us han de dir el dramaturg rus i la Companyia Dau al Sec. Veniu a veure Bye bye, Hort dels cirerers, però abans consulteu al web de Dau al Sec tota la informació sobre les funcions.

Data de publicació: Dimarts, 03 Octubre 2023
  • Comparteix