Tornar

Detall d'una de les teles de Marcel Rubio Juliana de l'exposició La resurrecció

La resurrecció, il·lustrada

El pintor Marcel Rubio Juliana representa el retorn de l’esperit a la vida a través de la reencarnació.  

L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró presenta el cicle d’art emergent Salt i immersió, comissariat per Pere Llobera, amb propostes de Victor Jaenada (Isabel), Marcel Rubio Juliana (La resurrecció), Marria Pratts (1 possessió Drift) i Martín Vitaliti (Silly Simphony) que reflexionen sobre la vida, la mort i la circularitat inherent a totes dues.

A La resurrecció, Marcel Rubio Juliana (Barcelona, 1991) proposa un recorregut per tots els estadis de transformació del cos després de la mort, fins al moment en què l’ànima entra en contacte amb l’esperit i retorna a la terra per convertir-se de nou en carn.

La creença de la resurrecció abasta un camp amplíssim de la tradició sagrada que serveix per referir-se a l’acció de renéixer i que és gairebé irrepresentable per naturalesa. Per això, l’artista cerca allà on es manifesta, on es fa visible, i troba un paral·lelisme en els principis de l’alquímia sobre la transmutació de l’esperit en matèria i de la matèria en esperit.

Antigament, ciència i art tenien un interès comú i eren sinònims d’una mateixa recerca, fins que la ciència es va centrar en l’exploració de l’univers material i l’art es va dedicar a l’exploració estètica –o solipsista– de les formes.

Marcel Rubio Juliana il·lustra el procés de resurrecció a partir de la pintura a l’oli i una iconografia fruit de l’observació al natural de models humans i animals amb l’objectiu de trobar una veu pròpia dins de l’existència.

L’entrada a l’Espai 13 val 3 euros –2, si és reduïda– i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 29 Abril 2022
  • Comparteix