Tornar

Fotografia de l'obra Whisper rattle dribble crackle, d'Afra Eisma

L’art contemporani, a través del joc

Una mostra interactiva convida a familiaritzar-se amb artistes de renom de manera divertida i acollidora.

Fins al 2 de juliol, la Fundació Joan Miró s’omplirà d’activitats complementàries al voltant de l’exposició col·lectiva Amics imaginaris. Entre els objectius de la mostra hi ha l’interès d’acostar nous artistes, llenguatges i materials de l’art contemporani a visitants de totes les edats, però especialment als més joves.

Per aquest motiu, els comissaris Patrick Ronse i Martina Millà han ideat una exposició divertida i acollidora en què l’obra d’art és una mena d’“amic imaginari” de l’artista, i tots dos “han de ser capaços de generar un espai de joc i descoberta entre l’espectador i la realitat”.

La mostra s’estructura a partir de nou instal·lacions distribuïdes per les sales d’exposicions de la Fundació i altres indrets del museu, com les d’Erwin Wurm i de Jeppe Hein a la Sala 14 i el pati de l’olivera. La majoria d’aquestes propostes són interactives i reflecteixen inquietuds contemporànies vinculades al joc o a l’oci, entre altres. S’hi combinen obres clàssiques i altres de nova factura signades per artistes procedents de diferents contextos i generacions, com Paola Pivi, Kasper Bosmans, Polly Apfelbaum, Meschac Gaba, Afra Eisma, Pipilotti Rist i Martin Creed, la majoria dels quals és la primera vegada que exhibeixen els seu art a Catalunya.

L'entrada a l’exposició costa 14 euros –la meitat, si és reduïda– i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç. La mostra es completa amb un extens programa d’activitats relacionades. N’hi ha moltes de familiars, com la Festa d’Amics imaginaris (el 19 de març, de 10 a 14 h); el taller de construcció d’estructures temporals Ser camí entre dos punts, d’Anna Irina Rusell (el 16 d’abril a les 10.30 h); la jornada d’art i literatura En aquest museu un amic d’espera (el 21 de maig, a les 10 h), a càrrec de la maquetista Noemí Batllori o el taller performatiu Cabayo, a cura de la investigadora Personaje Personaje (el 28 de maig a les 10.30 h). Entre les activitats generals destaquen els cicles de música i cinema, i a les Introduccions a l’exposició en català, castellà i llengua de signes.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix