Tornar

Fotografia de la instal·lacio en que hi ha cactus, televisors, altaveus i pedres.

La galeria Dilalica es transforma en un paisatge inventat

L’artista Vivian Vivas presenta una instal·lació a la mostra Graus de ser que podreu visitar fins al 21 de desembre. 

Cactus de mides diverses, una sala plena de terra i pedres, múltiples televisors, altaveus i imatges formen part de la instal·lació de l’exposició Graus de ser, de Vivian Vivas (fotografia d’Aleix Plademunt). L’artista visual presenta una mostra que parteix d’un viatge a l’Amazones, una peça de vídeo i àudio que qüestiona la relació canviant entre els humans i la natura. Sota la curadoria de Cati Bestard, la mostra es va estrenar el 16 de novembre i que podreu visitar fins al 21 de desembre, a la galeria Dilalica, en el marc del Festival LOOP de Barcelona. 

Graus de ser sorgeix d’un viatge que va fer l’artista a l’Amazones per centrar-se en una nova aproximació a l’ecologia amb la voluntat de crear un contacte amb la natura més conceptual. La recerca de l’artista se centra en el dol, d’una banda, des d’una perspectiva personal i, de l’altra, des d’un sentit de la humanitat, col·lectiu i històric. Així doncs, Vivian Vivas investiga un dol per l’ecologia des de dimensions metafísiques, i és des d’aquest àmbit que les arnes capten el seu interès. Aquests insectes utilitzen un sistema de navegació anomenat orientació transversal en què viatgen mantenint el cos en un angle constant cap a una llum (la lluna), per assegurar una trajectòria del vol. No obstant això, la creació de la llum artificial d’una bombeta provoca que l’arna distorsioni el vol i mori cremada. A través d’aquesta exploració, l’artista aborda el vincle complex entre els humans i la natura.  

Vivian Vivas és una artista colombiana que actualment resideix a Nova York i la seva producció artística fusiona imatge en moviment, so, performance, dansa no coreografiada i instal·lació. En la pràctica artística explora els límits dels problemes contemporanis, desafiant qüestions relacionades amb la migració, la identitat i el col·lapse climàtic. L’artista va ser finalista del premi Frankenthaler Climate Award (2022) i l’any 2018 va rebre el Kodak Award del SFAI.

Si voleu endinsar-vos en el món de Vivian Vivas, dins d’aquest paisatge en el qual s’ha convertit la galeria del carrer de Trafalgar, teniu temps de fer-ho fins al 21 de desembre. L’entrada és gratuïta i l’horari per visitar-la és de dimecres a divendres, d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i els dissabtes d’11 h a 14 h. Per a obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web de la galeria Dilalica

Data de publicació: Divendres, 01 Desembre 2023
  • Comparteix