Tornar

Imatge de l'obra Composición roja III, realitzada per Pablo del Pozo el 2023 amb llana acrílica sobre tela de jute

Un nou hàbitat personal

Pablo del Pozo presenta Mi boca florece como un corte, una mostra multidisciplinar sobre el renaixement de la natura.

Fins al 28 de juliol es pot visitar a la Galeria Joan Prats l’exposició Mi boca florece como un corte, de Pablo del Pozo. Nascut a Badajoz el 1994, l’artista viu i treballa a Barcelona, on es va graduar en Belles Arts el 2017. Aquell any va rebre els premis Guasch-Coranty i de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, a més de participar en la Biennal Jeune Création Européenne amb exposicions en museus de diverses ciutats de França, Dinamarca, Letònia, Romania, Itàlia i Portugal. El 2019 va ser l’autor més jove d’ARCO Madrid, de la mà de la Galeria Joan Prats, un espai on sempre és benvingut; tres cops en format col·lectiu i ara, per primera vegada, en solitari.

Les obres de Pablo del Pozo tenen un marcat caràcter autobiogràfic, vinculat a les experiències i vivències de l’artista. El sentiment de pertinença a un lloc, el desplaçament i la nostàlgia són temàtiques que el preocupen. A partir de les característiques pròpies dels materials que utilitza (argila, guix, pigments i objectes recuperats), intenta parlar de la precarietat de la vida, generant així una reflexió entorn de la realitat quotidiana.

Mi boca florece como un corte és un projecte multidisciplinari centrat en la germinació de la vida i la celebració del desig en una nova naturalesa, en un nou hàbitat. Aquest projecte es divideix en tres línies. La primera aborda una recerca formal, principalment escultòrica, treballada amb tèxtils com el cordill, la tela de jute i la llana. La segona línia se centra en el desig, a través d’una sèrie de dibuixos al pastel que beu del mite clàssic Leda i el cigne i d’una performance que recrea el ball entre totes dues figures. Finalment, la tercera línia de treball es revela en una col·lecció de retrats al llapis que gira entorn de la quotidianitat i que ajuden a entendre la dimensió íntima i personal del projecte.

Data de publicació: Dijous, 25 maig 2023
  • Comparteix