Tornar

Daniel Brühl i Katrin Sass a Good Bye, Lenin!

Daniel Brühl diu adeu a Lenin al Goethe-Institut

La institució cultural projecta el gran èxit de Wolfgang Becker sobre la caiguda del mur de Berlín i el comunisme a l'Alemanya de l'Est.

Amb un lúcid guió i un treball formidable per part dels protagonistes, Daniel Brühl i Katrin Sass, el film Good Bye, Lenin!, del director Wolfgang Becker, captivava l'any 2003 els espectadors d'arreu del món. La pel·lícula, centrada en uns mesos històrics per als alemanys, com van ser els de la caiguda del mur de Berlín i la reunificació de les aleshores RFA i RDA, va ser un gran èxit a les taquilles i també molt aplaudida per la crítica. Va guanyar els premis Cèsar i Goya a la millor pel·lícula europea, així com sis guardons dels Premis del Cinema Europeu, entre els quals el de millor film de l'any. El Goethe-Institut Barcelona ha decidit recordar aquell metratge i projectar-lo a la seva seu dimecres 26 de gener. El passi començarà a les 19 h.

Good Bye, Lenin! és la història d'una mare orgullosa de les seves idees comunistes que queda en estat de coma poc abans de la caiguda del mur. Uns mesos després desperta del coma, i el metge comunica al seu fill que perquè no recaigui ha d'evitar que tingui impactes emocionals forts. El fill farà tot el possible perquè la seva progenitora, que de moment segueix tombada al llit recuperant-se, no sàpiga res d'allò succeït políticament al país en els darrers temps, aïllant l'apartament de l'actualitat i fent mil i una peripècies perquè la mare estigui en una bombolla i no tingui cap mena de contacte amb la realitat. La il·lusió funciona a empentes i rodolons fins que finalment i inevitable la mare s'adona de l'engany.

Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Divendres, 21 Gener 2022
  • Comparteix