Tornar

Montserrat Roig

Projectes molt diversos entre les 20 beques d'escriptura Montserrat Roig 2022

Enguany s'han presentat 245 sol·licituds, 40 de les quals procedents d'altres Ciutats de la Literatura UNESCO.

Les beques Montserrat Roig, atorgades per l'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut de Cultura (ICUB) i del programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, són obertes a projectes d'escriptura de qualsevol gènere literari, tant de ficció com de no ficció, excepte la dramatúrgia. Les 20 beques concedides aquest 2022 són una bona mostra d'aquest ampli ventall de gèneres, ja que entre els projectes becats hi trobem novel·la, poesia, relats, literatura infantil i novel·la gràfica.

En total s'han presentat 245 sol·licituds vàlides, amb una paritat absoluta entre homes i dones. També cal esmentar que 40 dels projectes han arribat d'altres Ciutats de la Literatura UNESCO. De fet, dos dels becats són de Vílnius (Lituània) i de Melbourne (Austràlia). Recordem que una de bases de la convocatòria és que el projecte presentat ha de tenir relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli.

El jurat, format per l'escriptor Albert Lladó, l'editora Sílvia Querini, i les llibreteres de Casa Usher Anna Arranz i Maria F. Serra, ha decidit que les 20 persones premiades amb una beca Montserrat Roig aquest 2022 siguin: Irene Pujadas, Laura López Granell, Núria Bendicho Giró, Bel Olid, Guillem Carabí, David Uclés, Alfonso Barguñó, Mario Hinojos, Xita Rubert, Gerard Cisneros, Jaume Benavente, Raquel Pena, Laia Viñas, Albert Chamorro, Núria Naval, Alba Dalmau, Dimas Prychyslyy, Miguel Blasco, Ronnie Scott i Miglè Anusauskaitè. Totes elles rebran una dotació econòmica de 3.000 € i desenvoluparan el seu projecte durant dos mesos en un d'aquests 10 equipaments: MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, Biblioteca de Catalunya, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Biblioteca Francesca Bonnemaison, Museu Picasso, Castell de Montjuïc, Reial Acadèmia de Bones Lletres, Biblioteca Nou Barris, Arxiu Històric de Barcelona i Fundació Joan Miró.

Les beques Montserrat Roig van néixer per pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris donant suport a projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona i impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món. Amb el seu nom també es vol homenatjar i recordar l’escriptora i periodista barcelonina.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 18 març 2022
  • Comparteix