Tornar

Fotografia de l’actriu Kathy Sey dins de l’obra ‘Tituba, bruixa, negra i ramera’.

Història de les oblidades amb Tituba, la bruixa negra

La sala Periferia Cimarronas acull l’espectacle Tituba, bruixa, negra i ramera amb funcions del 27 de setembre al 22 d’octubre. 

La primera producció teatral de Periferia Cimarronas és Tituba, bruixa, negra i ramera, formada íntegrament per un equip de persones afrodescendents a Barcelona. Aquest muntatge marca l’inici de la temporada teatral, dirigit i escrit per Denise Duncan, que presenta la història basada en fets reals de Tituba, interpretada per Kathy Sey. Podreu veure l’obra des del 27 de setembre fins al 22 d’octubre, a la sala Perifèria Cimarronas

Hi descobrireu una història ambientada en els judicis per bruixeria que es van dur a terme a la ciutat nord-americana de Salem, al segle XVII, que es va convertir en l’epicentre de les acusacions contra les dones jutjades per delictes de bruixeria. Per mitjà d’un monòleg, us endinsareu en el relat de Tituba, que encarna l’actriu Kathy Sey, una bruixa negra oblidada per la història que és considerada responsable i culpable de la mort de centenars de persones. Duncan us farà reflexionar sobre com les dones han estat jutjades i qüestionades, amb especial al·lusió a les dones negres esclavitzades. Però, en aquesta ocasió, serà el moment perquè Tituba pugui oferir-nos la seva versió. 

La sala Periferia Cimarronas és un teatre i un espai cultural a la ciutat de Barcelona que brinda suport i se sustenta al mateix temps gràcies a persones racialitzades, migrades i de sexe i gènere dissidents. Així doncs, aposten per la diversitat racial en l’àmbit teatral i consideren que la cultura és una eina de transformació per crear noves possibilitats en comunitat. 

Si voleu endinsar-vos en la història escrita i dirigida per Denise Duncan, no dubteu a visitar el muntatge Tituba, bruixa, negra i ramera a la sala del barri de Sants, de dimecres a diumenge, des del 27 de setembre fins al 22 d’octubre. L’horari de les funcions és a les 20.30 h, excepte els diumenges, a les 19 h. El preu de l’entrada és de 18,80 € i, si voleu comprar-les, podeu fer-ho des de la pàgina web de la sala Periferia Cimarronas

Data de publicació: Divendres, 22 Setembre 2023
  • Comparteix