Tornar

El veí i la veïna que coincideixen en aquest terrat de Gràcia retratats davant d'unes plantes

Històries de terrat

El Teatre de la Gleva acull la nova posada en escena d'una peça teatral escrita per Rosa Molina.

Dues persones, un barri, una tarda de primavera... Així comença Gràcia, una peça teatral de l'autora Rosa Molina que ja s'ha vist algun cop a Barcelona (fins i tot en algun terrat real) i que ara arriba, en una nova posada en escena, al Teatre de la Gleva del barri del Farró.

Allà us explicaran una història nascuda de la ment de Rosa Molina, una dramaturga i directora que viu entre la capital catalana i Oslo i que no només despunta en l'escena dramatúrgica emergent de Barcelona sinó també... en la d'Oslo, ja que escriu també en noruec i és una activa integrant de l'escena de la improvisació de la capital nòrdica. Segur que la recordeu d'obres com Gustafsson R60 i, especialment, de La contemplació de la bellesa, però també ha participat en el projecte Migrante, un muntatge teatral sobre les migracions que s'ha vist a les dues ribes de l'Atlàntic.

Ara, la mateixa autora torna a portar a escena el text teatral de Gràcia i dirigeix els actors Xavier Pàmies i Cristina López en una història amb dos protagonistes. Una és la Maria, una noia jove que es mou en bicicleta i que aquell dia està molt enfadada. Ha pujat al terrat disposada a escriure unes cartes de comiat i fer un salt al buit.

Però, al terrat, es trobarà amb un home de 38 anys a qui acaba de deixar el seu company i que no vol res més que estendre la roba i rematar un dia especialment dur fumant-se un cigarret de marihuana, ja que el gat amb el qual conviu és al·lèrgic al fum.

La trobada entre tots dos, que no s'havien vist mai tot i ser veïns, canviarà les seves existències. Una peça teatral sobre una trobada fortuïta que ens parla, en realitat, sobre la solitud, la família, la mort i l’esperança. 

Si voleu saber què passa en aquest terrat del barri de Gràcia, veniu al Teatre de la Gleva, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dimarts, 07 març 2023
  • Comparteix