Tornar

Claustre del monestir de Pedralbes

Un moment únic al monestir de Pedralbes

Amb l'arribada de l'estiu, el claustre obre les portes cada dimarts i divendres al vespre per poder gaudir de la seva bellesa i calma.

Es coneix amb el nom de "l'hora màgica" aquell moment del dia que va des de la posta de sol fins a la foscor total. És una franja temporal molt coneguda, i buscada, en el món de la fotografia, ja que la llum que hi ha aquella estona és la millor per prendre imatges. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes va prendre aquest nom, L'hora màgica, per batejar una activitat que ja ha proposat altres estius i que és tan senzilla, i al mateix temps tan captivadora, com obrir les portes del claustre dos dies a la setmana —dimarts i divendres— a partir de les 18 h i fins a les 21 h i deixar que els assistents contemplin l'espai gòtic en els moments del dia en què és més bonic per la llum que hi ha. A més, l'indret també és un lloc magnífic per cercar-hi calma, harmonia i serenor. Això sí: l'únic lloc obert al públic durant L'hora màgica és el claustre; per visitar les sales annexes i les exposicions cal buscar altres moments.

El monestir el va fundar l'any 1327 la reina Elisenda de Montcada amb el suport del seu marit, el rei Jaume II. El claustre, de tres plantes i un dels exemples més espaiosos i harmònics del gòtic català, és l'element central, al voltant del qual es distribueixen les estances principals del monestir, com la sala capitular, l'abadia, el refetor o el dormidor. Les dues galeries inferiors tenen 26 columnes a cada costat fetes amb pedra nummulítica —pedra calcària amb restes fòssils— procedent de Girona. El tercer pis es va aixecar amb posterioritat a manera de golfes. Els capitells aguanten arcs ogivals i estan decorats amb fulles estilitzades i escuts. Sens dubte, un conjunt molt fotogràfic, i especialment en l'hora màgica.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 24 Juny 2022
  • Comparteix