Tornar

Un grup de persones retratades a la nit i mirant encuriosits cap a un punt que no veiem en una escena d'un dels films

Imatges insòlites del món que ens envolta

Voleu que us sorprenguin? Mireu al vostre voltant. O, millor encara, veniu a la sessió Mons poc perceptibles dels cinemes Zumzeig.

La realitat té moltes cares i algunes no es deixen veure fàcilment. Les han trobades i les mostren als espectadors i espectadores, el seguit de directores de cinema que protagonitzen una sessió de curtmetratges el dijous, 22 al vespre i el diumenge, 25 de febrer al matí als cinemes Zumzeig de Sants.

Durant una hora, veureu un programa titulat Mons poc perceptibles que aplega creacions cinematogràfiques breus de cinc directores dels països més diversos: des d'Espanya a l'Índia. Elles ens parlen d'alteracions de les percepcions visuals i de superposicions enigmàtiques, quan no recreen un fenomen sobrenatural o proposen estranyes observacions de llocs misteriosos. Són curtmetratges filmats l'any 2023 per Viktoria Schmid, Shambhavi Kaul, Maria Castan de Manuel, Alice Brygo i Maryam Tafakory.

Algunes, com l'austríaca Viktoria Smith, experimenten amb el color mentre copsen imatges de la ciutat de Nova York (NYC RGB); d'altres, com la directora de l'India Shambhavi Kaul ens porten a una antiga ciutat imperial declarada Patrimoni de la Humanitat (Slow Shift). Per la seva part, l'espanyola Maria Castan de Manuel pren com a protagonista una parella de casats de poc a Pompeia i la francesa Alice Brygo ens converteix en testimonis de l'incendi de Notre-Dame a Le mal des ardents. Finalment, la directora d'origen iranià Maryam Tafakory ens parla de desitjos i cossos prohibits a Mast-del.

Totes les propostes, com veureu, són de directores emergents, algunes de les quals fan cinema amb una marcada vocació experimental. Recordeu, finalment, que tant en la sessió de curtmetratges del dijous 22 al vespre com en la de diumenge, 25 al matí, tindreu la presència d'una de les directores, Maria Castan de Manuel, així que, si teniu cap pregunta sobre el curtmetratge que ha filmat, li podreu fer directament.

Si no us voleu perdre la sessió Mons poc perceptibles, veniu als cinemes Zumzeig, però abans consulteu al web la informació sobre la sessió.

Data de publicació: Dilluns, 12 Febrer 2024
  • Comparteix