Tornar

Fotografia de l'actriu Pilar Sanchez.

Una immersió teatral en la condició humana amb Koltès

Pau Pascual porta l’espectacle La nit just abans dels boscos a l’escenari de Dau al Sec Arts Escèniques.

Cinc úniques funcions per gaudir de la versió més contemporània del clàssic de Bernard-Marie Koltès, amb traducció de Sergi Belbel, a la sala de Sants-Montjuïc. L’obra del dramaturg francès La nit just abans dels boscos arriba del 5 al 9 d’abril, protagonitzada per l’actriu Pilar Sánchez. Aquesta és una experiència teatral que reivindica la necessitat d’amor davant de la pròpia solitud, amb un personatge que cerca un bri d’humanitat. 

L’escenari captura una atmosfera en què de la pluja, la nit i una cantonada es converteixen en elements idonis per a una trobada amb un desconegut. Enmig de la urgència de ser escoltat, sorgeix un intercanvi d’idees sobre el significat de ser estranger, la incessant recerca de l’altre per a la construcció de la identitat i la possessió de costums i tradicions. 

La protagonista es troba tancada en un cub, envoltada per rajos làser que incideixen de forma zenital. La il·luminació i l’espai sonor són elements crucials i creen ambients que reflecteixen el seu l’estat d’ànim. Us endinsareu en el diàleg entre el personatge i la seva consciència, un monòleg en el qual manifesta la imperiosa necessitat d’expressar-se i articular un discurs d’auxili, alhora que reivindica l’amor i critica la individualitat; qüestions que porten al personatge al punt de col·lapse. Aquesta peça és una expressió d’amor cap a les relacions humanes i mostra l’ésser humà com a punt de conflicte i de salvació. 

El muntatge es va estrenar a la segona edició del cicle “Irrupcions”, de Dau al Sec, una mostra dels projectes de finals d’estudis d’arts escèniques. Aquest programa ofereix un espai professional per a les noves creacions i brinda l’oportunitat al talent emergent de presentar les seves obres al públic per primera vegada. A més, aquest l’espectacle, dirigit per Pau Pascual, va ser guanyador del Premi Dau 2023. 

Aprofiteu l’oportunitat de capbussar-vos en La nit just abans dels boscos, un muntatge que és una reivindicació absoluta de la senzillesa, que podreu veure del 5 al 9 d’abril. Les funcions tenen una durada de 80 minuts i es duran a terme a les 20 h (divendres 5, dissabte 6 i dilluns 8) i a les 19 h (diumenge 7 i dimarts 9). El preu de l’entrada és de 18 €  i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de Dau al Sec Arts Escèniques.

Data de publicació: Dimarts, 02 Abril 2024
  • Comparteix