Tornar

Dones treballadores del Museu de Ciències Naturals.

Imprescindibles per la ciència

Una exposició per reconèixer la feina de les dones que han treballat al llarg dels anys al Museu de Ciències Naturals.

Al llarg dels segles, la feina de les dones ha estat poc visibilitzada en tots els àmbits. El món científic, social o cultural no en són una excepció.  En aquest cas, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha tirat endavant gràcies a la tasca essencial de les dones que han contribuït a la recerca, conservació i exposició del patrimoni científic, però la seva aportació ha estat silenciada durant dècades. Per donar a conèixer la seva tasca al llarg dels anys, s’obrirà l'exposició temporal Imprescindibles: Les treballadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona 1917-1987 a partir del 24 de març. Un espai per reconèixer el mèrit de les dones que hi han treballat i que han sigut claus per a la seva posició actual. 

En primer lloc, l'exposició pretén mostrar la importància de la figura de les dones en totes les èpoques del museu, des de les seves primeres fases com a col·leccionistes privades, donants de peces o visitants, fins a la de treballadores oficials a partir del segle XX, per acabar treballant com a conservadores de col·leccions i directores de la institució. Durant la visita descobrireu les tasques menystingudes però vitals i reflexionareu sobre la invisibilitat, les limitacions patides i l'esforç que ha costat arribar a la realitat d’avui on més del 65% del planter del museu està constituït per dones i fins a tres d’elles han arribat a la direcció.

L’espai també vol crear un vincle entre les persones visitants i el mig centenar de dones que durant 70 anys han fet possible l’existència i continuïtat del museu. Un moment per descobrir com es deien, què feien, quina formació tenien o com va evolucionar l'entorn durant els seus anys de treball. La visita comptarà amb fotografies inèdites, documents insòlits i continguts audiovisuals que explicaran tots els detalls de la feina silenciada que ha fet créixer i aguantar els fonaments de la institució. Una exposició per desvetllar una part oculta del Museu de Ciències Naturals i la seva història. 

Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 20 març 2023
  • Comparteix