Tornar

Un dibuix d'Helen Pomfreth que mostra un plat regalimant sang serveix per a anunciar l'activitat

Una instal·lació sonora animalista al Convent de Sant Agustí

Mila von Chobiak i Fernando Jobke defensen els drets dels animals amb el llenguatge de l'art.

Les arts escèniques, la performance, la composició musical contemporània i els sons electroacústics... En aquests camps són especialistes els autors de Sobre l'inconvenient d'haver nascut, una instal·lació sonora que hauríeu de venir a veure al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, del 18 al 21 d'octubre, especialment si us agrada molt la carn i la consumiu massa sovint...

Veniu al Convent i coneixereu  una parella artística amb sorpresa (Mila von Chobiak i Fernando Jobke, continueu llegint) que fa servir el paisatge sonor, la música electroacústica i la conversió de dades en sons, però també la gràfica documentalista i la projecció de textos. Amb quina finalitat? Amb la de fer-nos conscients de la manera com funciona la indústria càrnia.

Els autors de la instal·lació consideren que és necessari posar en evidència amb la seva pràctica artística el tracte que reben els animals que seran sacrificats per convertir-se en aliment per als éssers humans (a la imatge, un fragment del cartell creat per Helen Pomfreth que mostra un plat regalimant sang).

Quines conseqüències comporta tot això per als animals? Us ho expliquen Mila von Chobiak, artista i performer que potser coneixeu de l'època en què va liderar el divertidíssim projecte Always Drinking Marching Band.

Amb ell, Fernando Jobke, un especialista en música contemporània i electroacústica que potser heu escoltat algun cop en festivals com el LEM o el Zeppelin, entre altres.

Ara bé, resulta que tots dos artistes són... la mateixa persona. I és que són les dues personalitats diverses amb les quals s'expressa un mateix creador que aposta per la performance i la representació com a Von Chobiak i per les exploracions sonores com a Fernando Jobke.

Si voleu veure (i sentir) la instal·lació Sobre l'inconvenient d'haver nascut  i posar-vos per una estona en la pell d'un animal a punt d'entrar a formar part de la cadena alimentària humana, veniu al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, però abans consulteu la informació sobre la mostra al seu web.

Data de publicació: Divendres, 14 Octubre 2022
  • Comparteix