Tornar

Porxos de la plaça Reial, on acaba l'itinerari Barcelona sang i fetge

Per la Barcelona més fosca

El Centre Cívic Pere Pruna programa un itinerari a partir de casos reals d'assassinats i homicidis ocorreguts a la ciutat entre 1850 i 1983.

Coincidint amb el BCNegra, festival entorn del gènere negre organitzat per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i que té lloc del 6 al 12 de febrer, el Centre Cívic Pere Pruna convida a participar dissabte 11 de febrer en l'itinerari Barcelona sang i fetge, amb guiatge de Meritxell Carreres, historiadora local i guia de l'empresa AdaptamBCN. És una ruta basada en fets reals: tots els casos que s'hi narren van succeir a la ciutat entre els anys 1850 i 1983. La informació s'ha extret de llibres i de recerques periodístiques, i, com diu la coneguda frase, les persones participants podran comprovar que certament la realitat supera la ficció.

El punt de trobada serà a les 11 h a la Rambla barcelonina, a l'altura de la font de Canaletes. El grup participant s'endinsarà al Raval a través del carrer del Pintor Fortuny, i en aquest barri no hi mancaran, entre d'altres, les històries relacionades amb la famosa Enriqueta Martí, la vampira del Raval. També s'explicaran casos entorn del cabaret Barcelona de Noche, que hi havia al carrer de les Tàpies, i, ja en el tram final —el recorregut acabarà a la plaça Reial—, de vinculats al Jamboree Jazz Club dels anys 60. En total, una dotzena de casos foscos, entre assassinats, homicidis i algun suïcidi, en un passeig de més de dues hores per la crònica negra, que no deixa de ser també una mirada a una part de la història de Barcelona.

Per fer l'activitat, gratuïta, cal inscripció prèvia. La podeu fer trucant al 93 418 65 37, o bé en aquest enllaç. Més informació, aquí.

Data de publicació: Dimarts, 07 Febrer 2023
  • Comparteix