Tornar

Una visita guiada a El Born CCM

Viatge a l'epidèmia més temuda de tots els temps

El Born CCM organitza un itinerari que posa el focus en la modernització del sistema assistencial de la ciutat que va suposar la pesta als segles XVI i XVII.

Diumenge 4 de desembre al migdia El Born Centre de Cultura i Memòria programa l'itinerari titulat Barcelona en temps de pesta, un recorregut de prop de dues hores de durada que té com a epicentre el conjunt arqueològic del Born però que també deambula pel barri de la Ribera. Les inscripcions per participar a l'activitat, que es durà a terme en català, cal fer-les anticipadament a través del web de El Born CCM, enviant un correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net, o bé trucant al telèfon 93 256 68 50.

Barcelona ha sofert al llarg de la història diverses epidèmies de pesta, una malaltia que ha comportat, a la ciutat i arreu, una gran mortaldat, com també convulsions socials, polítiques i econòmiques. L'itinerari proposat per El Born CCM posa el focus en les epidèmies ocorregudes en els segles XVI i XVII, i, malgrat informar de les catastròfiques conseqüències de la malaltia, vol mostrar sobretot una altra cara de la tragèdia: com va suposar per a aquella societat una oportunitat de modernització del model assistencial. Així doncs, durant les dues hores de recorregut es tractarà sobre la feina que varen fer metges, cirurgians i apotecaris, i també el paper que van jugar les dones davant d'una catàstrofe d'aital magnitud en el camp de la medicina i de les cures. Aquest viatge en el temps tampoc vol deixar de banda la influència de la religió i de les supersticions en aquells anys i davant d'epidèmies amb un índex de mortalitat tan elevat.

Per a més informació i inscripcions, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 30 novembre 2022
  • Comparteix