Tornar

La Pedrera Magical Vision és nova experiència de realitat mixta

Una visita interactiva i sensorial a La Pedrera

Iniciativa immersiva que combina tecnologia hologràfica i realitat.

Una nova i original manera de descobrir un edifici emblemàtic de la ciutat i de gaudir del nostre art i patrimoni. La Pedrera Magical Vision ofereix una experiència única, que a més permet accedir a un nou espai que no estava fins ara disponible per visitar: l'entresol que envolta el Pati de les Papallones d'aquest emblemàtic edifici, obra de Gaudí.

Durant 15 minuts i disponible en 11 idiomes, es tracta d'una experiència de realitat mixta, una tecnologia en la qual els hologrames es combinen amb l'espai real. Van apareixent en les diferents zones del recorregut del visitant, permetent-li conèixer d'una altra forma l'edifici, la seva història i descobrir materials exclusius. Sens dubte, una forma diferent d'enriquir la visita.

Fins ara, la tecnologia no estava molt present en l'àmbit cultural, però La Pedrera pren la davantera. La que fa servir es basa en el dispositiu Microsoft HoloLens 2, i ésla primera instal·lació cultural a Espanya que l'empra. Desenvolupades amb Windows, aquestes ulleres autònomes permeten crear aquests nous entorns.

La Fundació Catalunya La Pedrera s'ha recolzat, per a la posada en marxa del projecte, en el majorista Ingram Micro, i també ha comptat amb l'assessorament d'especialistes de l'empresa Bechtle i Laie Culture Experience, que ha realitzat el desplegament tècnic. Els hologrames que apareixen durant el recorregut han estat desenvolupats per l'estudi de posproducció internacional Glassworks, especialitzat en efectes visuals i animació digital.

Es tracta de la primera exposició permanent d'aquest tipus que ofereix al visitant gran llibertat de moviments i molta interactivitat fent-lo partícip de la història de l'edifici, que es remunta al 1905, quan el matrimoni burgès Pere Milà i Roser Segimon encarreguen a l'arquitecte Antoni Gaudí la construcció de la seva nova residència: la Casa Milà, que va ser la seva última obra civil.

Podeu adquirir l'entrada des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 18 juliol 2022
  • Comparteix