Tornar

Imatge del cartell del festival IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya 2024.

Ja és aquí la quarta edició d’IMPACTE!

El Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya presenta una programació amb quaranta pel·lícules i el dret a la pau com a tema central.

Del 9 al 28 d’abril se celebra una nova edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya i ho farà amb la programació de 40 pel·lícules (23 llargmetratges i 17 curtmetratges) que es desplegarà presencialment a les seus de Barcelona (del 9 al 14 d’abril als Cinemes Girona), Lleida (ScreenBox) i Reus (Centre de Lectura), i també en línia (del 15 al 28 d’abril) a Filmin amb una selecció de llargmetratges i a la web d’IMPACTE! amb tots els curtmetratges. 

El dret a la pau és el tema central de l’edició d’enguany. En un món en conflicte, amb guerres com les de Palestina i Ucraïna, el festival vol posar sobre la taula un concepte del tot necessari. La programació de la quarta edició s’articula a partir de pel·lícules sobre aquests dos greus conflictes, però a més es podran veure títols que posaran el focus en altres conflictes bèl·lics, la memòria històrica, la violència de gènere i l’empoderament femení, la migració, la xenofòbia i el colonialisme, els drets laborals i de les persones en règim de reclusió, entre altres temes. 

Entre les 40 pel·lícules seleccionades hi ha representació de 24 països, i 15 d’aquestes pel·lícules han estat dirigides o codirigides per dones (un 37,5% del total). La gran majoria de les produccions són documentals. A cadascuna de les sessions es projectarà un llargmetratge i un curtmetratge. Les projeccions es complementaran amb presentacions dels equips i cinefòrums sobre la temàtica presentada. El jurat dels premis IMPACTE! escollirà els guardons a millor llargmetratge, i al valor humà, i el públic serà l’encarregat d’escollir el premi al millor curtmetratge, que podrà votar a través del web del festival.

Pel que fa a les activitats paral·leles, l’edició d’enguany a Barcelona tindrà una segona seu destacada, el Centre Cultural La Model, on es presentaran tres pel·lícules de temàtica carcerària —La pena. Emperadors de no res, Sant Gregori i Caça de fantasmes—, que aniran seguides de debats sobre drets humans i serveis penitenciaris, la repressió de la dona a la Iugoslàvia de Tito i durant el franquisme, i el sistema repressiu israelià sobre el poble palestí, amb la presència de directores, protagonistes i expertes en cada matèria.

Aquesta quarta edició es durà a terme del 9 al 28 d’abril i els horaris varien segons les projeccions. El preu de l’entrada general és de 7 € als Cinemes Girona i els cinefòrums del Centre Cultural La Model són gratuïts. Si voleu comprar-la o obtenir més informació, podeu fer-ho des de la pàgina web d’IMPACTE!, Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya.

Data de publicació: Dimarts, 02 Abril 2024
  • Comparteix