Tornar

Un moment de Japan

Carta d'amor a la poca traça

La coreògrafa Mabel Olea presenta Japan, peça guanyadora del Premi SAT! 2020.

Japan és un muntatge de dansa contemporània creat i dirigit per Mabel Olea, amb dramatúrgia de José Luis Olea, en què es fa un repàs vital des d'un lloc exagerat, fantàstic, apassionat i ingenu. Els personatges transiten per diferents etapes vitals, des de la infantesa fins a la vellesa, i s'observa com la poca traça que opera en els cossos ens acompanya tota la vida. "La meva intenció ha estat revertir el significat de la torpeza i elogiar-la, valorant el seu joc, creant una escena naïf i sensible que aposta per una simplicitat radical", declara la coreògrafa. La peça, que en un format més breu va ser guardonada amb el Premi SAT! 2020 en el marc del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, es presenta el cap de setmana del 21 i 22 de maig al Sant Andreu Teatre (SAT!), on la interpretaran Laia Camps, María Jurado, Eira Riera, Joan Sentís, Hanna Tervonen i la mateixa Olea. Dissabte, després de la funció, hi haurà un col·loqui amb la companyia.

L'obra, doncs, explora com uns cossos extremadament maldestres es comporten en situacions tan quotidianes com una cita romàntica, i com els afecta l’evolució vital i la pèrdua de qualitats físiques per culpa de l’envelliment. És una oda a la poca destresa, però també a la sorpresa i al joc, i cerca l'empatia de l'espectador creant una atmosfera propera. L'escenografia i espai sonor és de Guillem Font i el vestuari de Jan Ros.

En la trajectòria artística de Mabel Olea i la seva companyia, el seu interès i reflexió la porta a un exercici de reinvenció constant dels límits del seu propi cos, convidant a la deliberació crítica i a la contemplació del detall. Investiga amb el format audiovisual i el punt de trobada entre la performance i la moda realitzant col·laboracions internacionals amb Balenciaga, Paloma Wool i Helmut Lang, entre molts altres.

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dilluns, 16 maig 2022
  • Comparteix