Tornar

Fragment de l’estructura d’Anna Irina Russell en que es veuen les estructures inflables.

Joc i experimentació artística, al CaixaForum Barcelona

Artefacte: mil tentacles és una activitat creada per Anna Irina Russell, a mig camí entre el taller i l’obra d’art, per fer els caps de setmana en família.

No sabeu què fer el cap de setmana amb la família? El CaixaForum Barcelona us ofereix una proposta única i interessant: Artefacte: mil tentacles, un taller creat per l’artista Anna Irina Russell. Es tracta d’una instal·lació artística que al mateix temps és un recurs pedagògic, en el qual construireu estructures inflables per jugar i experimentar. Tot això els dissabtes, diumenges i festius fins al 14 de gener. 

Aquest taller és una activitat recomanada per a famílies amb infants a partir dels quatre anys, dinamitzada per un educador o una educadora, en la qual podreu elaborar estructures amb volum que esdevindran extensions de les peces geomètriques de l’artefacte. Així doncs, confeccionareu tentacles, cavitats i protuberàncies amb peces de tela que, combinades entre si, us permetran relacionar-vos amb l’espai a partir del joc i l’experimentació. 

El fet d’augmentar el volum, inflar una membrana o omplir-se d’aire són algunes de les reaccions que adopten éssers i organismes en presència d’un perill o bé, per comunicar alguna cosa. En aquest taller, us posareu a la pell d’organismes no humans i construireu un espai comú per convertir-vos en un cos col·lectiu. 

Artefacte: mil tentacles és una proposta de l’artista multidisciplinària Anna Irina Russell que, per mitjà de l’escultura, la instal·lació i l’acció, reflexiona sobre els processos de comunicació. La seva producció artística s’interessa per  les tensions entre els cossos, l’espai, els objectes i els materials amb què treballa. L’artista utilitza sovint un llenguatge lúdic per investigar, assenyalar i subvertir estructures comunicatives preestablertes i ha exhibit la seva obra en espais com el MACBA, La Casa Encendida (Madrid) i el CCCB

Aprofiteu el cap de setmana per visitar Artefacte: mil tentacles i viure’l en família, dins aquest espai que es mou entre l’obra d’art, el moble versàtil o el material per a taller. Si voleu jugar amb les estructures inflables, podeu fer-ho els dissabtes, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i els diumenges i festius, d’11 h a 14 h, del 16 de setembre al 14 de gener. El taller és una activitat gratuïta i semidirigida, per a infants acompanyats com a mínim d’un adult, i si voleu saber-ne més, podeu consultar el web del CaixaForum Barcelona

Data de publicació: Divendres, 15 Setembre 2023
  • Comparteix