Tornar

Dues mans emergint de la foscor en un moment de la representació

'Laniakea' o viatjar pel Cosmos per mirar-nos al mirall

Som pols d'estrelles i, de fet, constituïm el llegat de 15.000 milions d'anys d'evolució còsmica. Ens ho recorden els integrants de la companyia Sagan en el muntatge teatral que podrem veure a l'Antic Teatre del 30 de gener al 2 de febrer.

Sagan és una companyia formada per Blanca Garcia-Lladó, David Mallols Tomás i Elena López Lanzarote, un col·lectiu artístic nascut amb la idea de formular una proposta que girés al voltant del concepte de "cosmos", d'aquí el nom de la companyia que és, també, el de l'astrònom i divulgador més famós del segle XX.

Ells ens explicaran una història del cosmos que han batejat amb el nom del supercúmul de galàxies al qual pertany la nostra Via Làctia: Laniakea, un mot que, a més, en hawaià significa una cosa així com "cel immens". No, aquest muntatge no parla de les persones. O potser sí? I és que els integrants d'aquest col·lectiu fan seva aquella frase de Carl Sagan que deia que els éssers humans som la manera com l'univers es pensa a si mateix, i es pregunta, en conseqüència, si en aixecar la vista i mirar cap als estels no estem, de fet, mirant el nostre reflex.

La companyia Sagan us convida amb Laniakea a emprendre un viatge, personal i intergalàctic a la vegada, que ens recorda que, en la immensitat de l'univers, ni els nostres problemes ni nosaltres mateixos som res més que una presència minúscula.

Blanca Garcia i David Mallol són els dos intèrprets responsables de dur a escena un projecte que mira de posar en comú la ciència amb les arts escèniques, visuals i plàstiques. Ells s'encarregaran d'explicar-vos quina és la relació que tenim amb el cosmos i revelar-nos secrets com ara que l'evolució de la vida humana té molt a veure amb la mort d'estrelles llunyanes.

Si voleu veure com es porta l'univers a un escenari, no us podeu perdre Laniakea. Abans de venir, però, consulteu el web de l'Antic Teatre, on trobareu més informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Dimarts, 28 Gener 2020
  • Comparteix