Tornar

Fotografia antiga d’Alicia de Larrocha mentre toca el piano a l’escenari del Palau de la Música.

El llegat de la virtuosa pianista Alicia de Larrocha, al Palau de la Música

Quatre músics celebren el centenari de la pianista catalana, una de les més rellevants del segle XX, en un concert d’homenatge que tindrà lloc el 25 de setembre.

Amb motiu del centenari del naixement d’Alicia de Larrocha, el Palau de la Música celebra un concert dins del cicle Concerts Extraordinaris. La pianista catalana rebrà un homenatge amb quatre recitals que recordaran aquesta llegenda de la música. L’esdeveniment promet ser una nit memorable, així que apunteu la data: 25 de setembre a les 20 h.

Amb només set anys, Alicia de Larrocha (Barcelona, 1923-2009) va debutar a l’escenari de l’edifici de Lluís Domènech i Montaner i, ara, cent anys després del seu naixement, la seva figura reviurà per mitjà de la música. Durant el concert, es faran recitals a piano a càrrec d’Alba Ventura, Marta Zabaleta, Joaquín Achúcarro i Maria João Pires, acompanyats d’un repertori de categoria en què interpretaran les peces Dos pecados de juventud: Burlesca i Ofrena, d’Alicia de Larrocha, així com obres d’Isaac Albéniz, Enric Granados, Pare Soler, Claude Debussy, Serguei Rakhmàninov i Aleksandr Skriabin

La pianista catalana va ser un músic precoç i deixebla de Frank Marshall, qui va ser el seu professor de piano i el qual va recollir el llegat d’Enric Granados a l’Escola Granados-Marshall. Amb influències de París, l’atenció a l’articulació i l’ús del pedal van ser elements cabdals d’una forma de tocar en què la pianista va sobresortir. Alicia de Larrocha va ser una de les pianistes més importants del segle passat, amb una àmplia trajectòria artística durant la qual va fer més de 4.000 concerts. La pianista va rebre nombrosos premis i reconeixements internacionals, diversos Grammy, com també condecoracions honorífiques. 

No dubteu a gaudir d’un vespre inoblidable amb el piano com a protagonista, un concert que retrà homenatge a Alicia de Larrocha, una figura imprescindible de la música del segle XX. L’escenari d’aquesta joia del modernisme català farà reviure el seu mestratge al piano gràcies als quatre músics, el 25 de setembre, a les 20 h. El preu de les entrades oscil·la entre els 17,50 € i els 60 €. Si voleu comprar-les, podeu fer-ho des de la pàgina web del Palau de la Música

Data de publicació: Dimecres, 20 Setembre 2023
  • Comparteix