Tornar

Els tres personatges protagonistes a la vora del mar amb un d'ells apuntant a la càmera amb una pistola

El llenguatge cinematogràfic, dut a l'escenari

El dramaturg Rodrigo Cuesta estrena a la Sala Fènix la comèdia negra en forma de thriller Volver a Madryn.

Els tres personatges que veieu a la imatge, un dels quals us apunta directament amb una pistola, protagonitzen Volver a Madryn, el text de Rodrigo Cuesta que s'estrena a la Sala Fènix el 22 de novembre i que es podrà veure fins al 16 de desembre. Això és cinema o és teatre? Veniu a veure-ho i decidiu.

L'obra ha estat tot un èxit des que es va començar a representar a Argentina i ara fa el salt a l'altra banda de l'Atlàntic, en una coproducció entre Suika, la Sala Fènix i El Cuenco Teatro, de Córdoba (Argentina). Dirigeix la funció Alba Florejachs, que ha treballat sobre l'adaptació del text de Paco Aldeguer i que condueix en escena els actors Adrián de Núñez, Felipe Cabezas i Miquel Malirach.

Ells interpreten tres personatges que, en una localitat de la costa, en ple hivern i en un temps que sembla aturat, reviuen un fet extraordinari que va passar en aquest lloc on mai no passa res. Serà per a ells un cop de sort, un moment que ho canviarà tot, no només en les seves vides, sinó també en les de les persones del seu entorn. 

Com diu el mateix autor, "no hi ha res pitjor en el món que un poble de la costa a l'hivern… Fins que, per simple casualitat, uns esdeveniments impulsius i extraordinaris canvien la vida d'algunes persones per sempre”. 

Les històries dels tres protagonistes s'enllaçaran, en forma de thriller o comèdia negra, amb les d'altres habitants de Madryn. Els coneixerem mitjançant la veu d'uns personatges que, ara, trobareu fent el viatge de tornada cap a casa.

Tot us ho explicaran en un muntatge que fa servir elements del llenguatge cinematogràfic, convenientment barrejats amb l'estètica i amb les convencions teatrals.

El text ja es va presentar en forma de lectura el juliol passat, dins de la convocatòria On el teatre batega 2023-2025 de la xarxa de teatres de proximitat, amb el suport del Grec Festival de Barcelona, però ara es pot veure finalment en versió escenificada.

Si voleu veure el nou muntatge de Rodrigo Cuesta a la Sala Fènix, no us perdeu Volver a Madryn, però abans consulteu al web d'aquest escenari de Ciutat Vella tota la informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Dimarts, 21 novembre 2023
  • Comparteix