Tornar

Una de les pecesde pedra que exposa l'artista Camila Cañeque

‘Máquina total’ o l’elogi de la immobilitat a Hans & Fritz Contemporary

En un món accelerat on tot és, més que ràpid, instantani, l’artista Camila Cañeque aposta per la immobilitat i ret homenatge a l’absència de moviment i la inmutabilitat. Benvinguts a Màquina total, que podreu veure del 14 de març al 20 d’abril.

Potser us sona el nom de la barcelonina Camila Cañeque, ja que aquesta artista que ara signa la instal·lació que podreu veure a la Hans & Fritz Contemporary, és també una performer amb una trajectòria reconeguda. I va estar d’actualitat el passat 2013 quan una de les seves actuacions no va agradar gaire en una coneguda fira d’art contemporani de Madrid on, de manera espontània, va fer el que portava una bona temporada fent per tot de fires i congressos d’art de tot el món: es posava un vestit de flamenca, s’estirava al terra boca avall i… es feia la morta.

Era un intent de denunciar que “Espanya ha mort víctima del poder capitalista”, segons explicava ella mateixa… D’això ja fa uns quants anys, però Camila Cañeque segueix produint unes instal·lacions i performances amb un discurs força elaborat al darrere.

A Màquina total, Camila Cañeque renuncia a aquests cossos immòbils que són l’objecte de tantes de les seves performances i, en canvi, ens presenta peces com ara un element mineral, construït capa a capa al llarg de milers d’anys. Sí: ens mostra un element de pedra, símbol d’una immobilitat, una pau i una absència de conflicte que ella contraposa al ritme de vida actual, ràpid, mutant i sense seguretats possibles.

Si voleu saber més coses sobre Camila Cañeque i la seva exposició a la galeria Hans & Fritz Contemporary, consulteu el web d’aquest espai d’art barceloní.

Data de publicació: Dijous, 29 març 2018
  • Comparteix