Tornar

Imatge d'hortalisses

Menja’t el barri

Un cicle d’activitats per fomentar hàbits de consum alimentari saludables i responsables amb l’entorn.

Bona part de l’impacte de l’ésser humà sobre el medi ambient es pot reduir si optem per uns hàbits de consum més responsables. Si bé, aquestes pràctiques venen condicionades per la publicitat i les modes, som els consumidors i les consumidores qui, a través de les nostres preferències i elecció, tenim l’última paraula a l’hora de determinar les demandes de la societat. L’alimentació és un dels àmbits amb un gran impacte ambiental i per divulgar pràctiques de consum més sostenibles, La Fàbrica del Sol ha organitzat el cicle d’activitats Menja’t el Barri.

La importació de productes des de grans distàncies i dins de cambres frigorífiques es tradueix en elevades emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com un major processament i embalatge (i residus) que els aliments propers i que no depenen de tants intermediaris. En aquest context, la sessió Prepara el cistell, el 14 de maig, se centra en l’elaboració d’una llista de la compra que doni preferència a productes de proximitat, autòctons, ecològics i de temporada, i el 15 de maig, la visita La nostra pesca, a la Llotja de la Barceloneta, ofereix la possibilitat de viure en directe una subhasta de peix i descobrir les espècies pròpies de la nostra costa. Per acabar d’aprofundir en els productes de la terra, el taller Unes veïnes saboroses, el 22 de maig, combina botànica amb gastronomia per donar a conèixer les herbes aromàtiques que tenim a prop a través d’una ruta guiada per Montjuïc.

Sovint, reduir l’efecte de les nostres accions alimentàries passa per minimitzar el malbaratament. Aprofitar al màxim els productes i evitar que aquests arribin al cubell de la brossa suposa un estalvi en el nostre consum. Al taller Espigolar és triomfar, el 23 de maig, es donen trucs i recomanacions per elaborar grans plats amb les restes que tenim per la casa. I per cloure el cicle, el 28 de maig, La lupa gastronòmica proposa pentinar el barri per localitzar els comerços i altres iniciatives de consum ecològic i de proximitat. Un complet cicle per comprar i cuinar amb responsabilitat.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 09 maig 2019
  • Comparteix