Tornar

Foto d'unes pastanagues

Un menú per salvar el món

Aquesta tardor, Visions de la Ciència porta a les Biblioteques de Barcelona un cicle de conferències sobre alimentació sostenible.

En els darrers mesos el terme “emergència climàtica” ha guanyat presència als mitjans i a les nostres vides, en general. Part d’això es deu al fet que la ciutat de Barcelona, davant el creixent impacte de l’escalfament global causat per les activitats humanes, va declarar el 15 de gener del 2020 l’emergència climàtica. L’equilibri ecològic, la preservació de la biodiversitat, dels hàbitats, del benestar i de la salut global demanen passar a l’acció urgentment, i un dels sistemes amb major impacte ambiental és l’alimentari actual, globalitzat, contaminant, desequilibrat. Per promoure un sistema i uns hàbits més respectuosos amb el medi ambient i la humanitat, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible aquest 2021, i en aquest context, el nou cicle de Visions de la Ciència, el qual té lloc els dilluns de tardor a les biblioteques de la ciutat, se centrarà precisament en aquest tema.

Coordinat pel periodista ambiental Lluís Reales, aquestes Visions de la Ciència convida a persones expertes en diferents disciplines a abordar l’alimentació sostenible des de la seva àrea de coneixement, i a tots els públics amb interès a participar en les xerrades. Algunes conferències se centraran a analitzar el paper de les ciutats en el context alimentari actual, en una època on més de la meitat de la població viu en entorns urbans. Així, es parlarà de la sostenibilitat de les ciutats, d’horts urbans i d’on provenen els aliments que es mengen a Barcelona. A una escala més global, una xerrada posarà damunt la taula les relacions entre alimentació, salut pública i salut planetària en plena crisi climàtica.

D’altra banda, bona part de les sessions tindran un component més pràctic, amb un munt d’idees per adoptar hàbits més responsables. És el cas d’una xerrada sobre cuina sostenible i productes de proximitat, una altra on es donaran a conèixer pràctiques quotidianes que permetin reduir el malbaratament alimentari i una sessió en què es presentarà un decàleg per a una alimentació més responsable. Com a colofó, la conversa Un menú d’idees per a una alimentació sostenible, la qual dona títol a tot el cicle, ampliarà la llista d’opcions per menjar sa tenint cura del planeta.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 30 Setembre 2021
  • Comparteix