Tornar

Fotografia del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea i un fragment de la Catedral de Barcelona.

Els mites i els secrets del Gòtic al descobert

CultRuta presenta un itinerari perquè exploreu la història i descobriu un nou vessant d’aquest barri de Ciutat Vella.

Cada racó de Barcelona ofereix un tros d’història i, especialment, pel que fa al barri Gòtic, ja que submergir-s’hi significa fer un recorregut pels orígens de la creació de la ciutat; el lloc on fa uns dos mil anys els romans van fundar Bàrcino. Si heu passejat abans pel barri, segurament, us han passat inadvertits una infinitat de detalls, però, a través de l’itinerari Gòtic, secrets i llegendes, organitzat per CultRuta, podreu descobrir les històries i els mites que amaga la ciutat. 

Us endinsareu en la zona més antiga i monumental, també cèntrica i turística, de Barcelona i fareu un viatge en el temps a partir de la descoberta dels vestigis romans, els secrets medievals, les recreacions recents, així com una amplitud de particularitats que segurament us han passat desapercebudes. 

Tot això ho podreu veure a partir de mites i llegendes de la ciutat, des de la fundació fins als nostres temps: Hèrcules, els romans politeistes, les seves festes i el martiri dels cristians, les moralines i els escarments medievals… D’aquesta manera podreu explorar què en queda avui dia de tot plegat i, a més a més, el fet de conèixer les llegendes us aportarà una nova visió i una vivència diferent de la història de la ciutat, el vocabulari i els costums. 

El recorregut es basa en l’obra de Joan Amades, el folklorista català més prolífic, i té una durada de dues hores. La ruta passa per l’avinguda del Portal de l’Àngel, la plaça de la Vila de Madrid, el carrer Petritxol, la plaça del Pi, el carrer Sant Ramon del Call, el carrer Baixada de Santa Eulàlia, la Catedral, el carrer Paradís, la plaça del Rei i, finalment, la plaça Ramon Berenguer III.

Si voleu fer una descoberta de la ciutat a fons i explorar les diverses facetes del barri, aprofiteu la visita guiada Gòtic, secrets i llegendes, del 10 de març fins al 22 de juny (els dissabtes o els diumenges). Les visites són en català i en castellà, segons el dia. El preu de l’entrada general és de 18 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des del web de CultRuta

Data de publicació: Dimecres, 06 març 2024
  • Comparteix