Tornar

Vista general del Monestir de Pedralbes

Sarrià i el mató de Pedralbes

El monestir de Pedralbes organitza tres sortides d’un itinerari nou que dona a conèixer l’excel·lència d’aquesta menja de fa cent anys.  

Després de l’èxit de febrer i març, el monestir de Pedralbes torna a programar tres noves sessions de Sarrià i el mató de Pedralbes. Les sortides tindran lloc els dies 30 d’abril i el 14 i 28 de maig, de 10.30 a 12.30 h.

Es tracta d’una de les moltes activitats organitzades per commemorar el centenari de l’agregació de Sarrià a Barcelona. Gràcies a la participació del teixit associatiu i de la xarxa d’equipaments públics culturals, l’efemèride ha donat lloc a la publicació d’un ampli programa d’activitats que s’allargarà fins al mes de maig i que us podeu descarregar clicant aquí.

En aquest cas, Sarrià i el mató de Pedralbes utilitza una de les menges típiques de la zona per explicar-nos com era la vida a l’antiga vila a finals del segle XIX i inicis del XX. Aleshores, el mató del monestir era molt popular i es consumia tant al cenobi com a les fondes limítrofes.

El recorregut s’inicia al saló de plens de la seu del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, antiga casa consistorial, on es presentaran els vincles històrics del monestir de Pedralbes i Sarrià, així com el context històric i polític en el moment de l’annexió, l’any 1921.

Durant el recorregut es parlarà del passat rural de la zona, amb cases de pagès i masies, i de com a finals del segle XIX es va convertir en lloc d'estiueig i posteriorment de residència de la burgesia de la ciutat.

Un cop al monestir, s’explicaran les principals restauracions dutes a terme, així com el procés de transformació urbanística i el paper del cenobi en la preservació del mató de Pedralbes, una de les postres tradicionals de Barcelona i patrimoni culinari de la ciutat.

Les places són limitades i podeu comprar les vostres entrades en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 25 Abril 2022
  • Comparteix