Tornar

Un monòleg multidisciplinari sobre les condicions cròniques

La companyia Beneath the Skin estrena Algo funcional, a la sala Periferia Cimarronas. 

Dansa, música, audiovisuals, text i interacció amb el públic convergeixen en un espectacle creat i protagonitzat per l’artista Maisa Sally-anna Perk (a la fotografia d’Ingrid Emaga). Del 23 al 26 de maig, podreu veure Algo funcional, un muntatge teatral dramàtic i dinàmic, inspirat en l’experiència de la dramaturga, així com les persones entrevistades, tot plegat combinat amb elements de ficció.

Sota la direcció de Perk i Myrna Hoed, l’obra narra l’odissea de quatre personatges atrapats en una condició crònica no diagnosticada i la seva cerca de la brúixola perduda. Katanya, el personatge principal, és acompanyada per les històries de tres personatges més que transiten per emocions diverses: des de l’eufòria, passant per la soledat i la frustració, fins a la tendresa i la vulnerabilitat.

A través d’aquestes experiències, fruit de noves realitats i entorns, així com la relació amb el món mèdic, sereu testimonis dels seus èxits i desafiaments. Aconseguiran trobar el seu camí?

La proposta teatral és una producció de Beneath the Skin, una companyia de dansa i teatre que fusiona diverses disciplines artístiques a les seves obres, com el teatre sensorial i la poesia visual.  Maisa Perk i Chiara Di Biagio van crear la companyia a finals de 2010; Perk n’és la directora i coreògrafa. 

Periferia Cimarronas és un espai cultural que ofereix suport i, alhora, se sustenta gràcies a persones racialitzades, migrades i de sexe i gènere dissidents. La sala de Sants aposta per la diversitat racial en l’àmbit teatral i concep la cultura com una eina de transformació.

Si voleu explorar les reflexions de Maisa Sally-anna Perk sobre les condicions cròniques a través d’Algo funcional, no dubteu a visitar l’espectacle del 23 al 26 de maig. Després de l’estrena i l’última funció hi haurà un col·loqui. Les representacions es duran a terme de dijous a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h. El preu de l’entrada general és de 18,80 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la sala Periferia Cimarronas.

Data de publicació: Dilluns, 20 maig 2024
  • Comparteix