Tornar

Els membres de la companyia retratats en un cementiri

La mort puja a escena al Parc Sandaru

La companyia Trapananda representa un muntatge sobre la fi de la vida com a part de la convocatòria Kinètic.

El títol d'aquest muntatge, Estimada mort, ja és tota una declaració d'intencions. I és que aquest espectacle vol trencar un tabú en parlar-nos d'una manera crítica i conscient sobre la mort. El firma Trapananda, una companyia emergent que ha participat d'una convocatòria teatral oberta del Centre Cívic Parc Sandaru. Cita el divendres, 24 de març.

El muntatge es posa en escena com a part de la selecció d'obres que s'han presentat al Kinètic 2023, una convocatòria que ofereix suport als creadors i a les creadores emergents de l'àmbit de les arts escèniques per tal que puguin produir els seus propis projectes.

És el que ha fet Trapananda, una companyia de teatre jove de caràcter emergent creada per Ruth Estrada i Marta Rodrigo. La primera és l'autora de la dramatúrgia de la primera peça de la companyia, un muntatge que neix de constatar com és de difícil parlar de la mort amb naturalitat.

Toquen el tema a partir d'històries diverses. Una, és la de la Celest, una dona gran que s'acaba de quedar vídua. Se suposa que ha d'estar trista i deprimida i hauria d'haver perdut el gust per la vida... però no. Ni plora ni es lamenta per la pèrdua que acaba d'experimentar. Un altre dels personatges d'Estimada mort, és la Paula. Acaba de conèixer un noi, en Marc. No, no és que li agradi sinó que... en Marc s'assembla com una gota d'aigua a una altra a en Pol, germà de la noia... que fa pocs mesos que s'ha mort.

Com es miren la fi de la vida aquests personatges? Quines ensenyances ens reserven les seves històries? Ho sabreu si veniu a la segona posada en escena d'enguany del cicle Kinètic 2023.

Data de publicació: Dijous, 16 març 2023
  • Comparteix