Tornar

Membres del grup Barcelona Guitar Trio

Obrint portes al flamenc

El Festival Maestros de la Guitarra ret homenatge al gran Paco de Lucía, que va contribuir al seu prestigi internacional.

Paco de Lucía va morir en 2014 al Carib mexicà, al qual es retirava amb freqüència entre concerts a la recerca de tranquil·litat. Un dels grans objectius de la seva carrera va ser dotar al flamenc del prestigi internacional que mereix. Un objectiu que va aconseguir amb escreix, tant a Espanya com en la resta del món. Quan en 1975 va actuar en el Teatre Real de Madrid, es va convertir en la primera ocasió en què un artista actuava en un espai que fins a aquesta data havia estat vetat a aquest gènere.

Barcelona és considerada per molts el bressol de la guitarra espanyola. Aquest és l'instrument musical més universal i estès entre la població de tot el món i una de les més importants aportacions de la cultura hispana a la civilització mundial. Ara, el festival Maestros de la Guitarra ha reunit dos concertistes de prestigi internacional amb un dels més aclamats representants de la guitarra flamenca actual. El resultat: una interessant proposta en un escenari únic, la Basílica de Santa Maria del Pi.

Paco de Lucía serà el protagonista indiscutible. Aquest músic i compositor espanyol va marcar un abans i un després en la història de la guitarra flamenca. De fet, és considerat com el millor guitarrista d'aquest gènere musical de tota la història i el més virtuós d'aquest instrument a nivell mundial.

Els concerts seran oferts per dos artistes de prestigi internacional, Alí Arango i Xavier Coll, que s'han unit amb un dels majors exponents de la guitarra flamenca actual, Luis Robisco.

Història, cultura i art s'uneixen en la Basílica de Santa María del Pi, situada a la plaça del Pi de la ciutat i d'estil gòtic català, declarada bé d'interès cultural nacional el 1931. Amb una llarga i noble història és, gràcies ala seva excel·lent acústica, l'escenari idoni per a aquests concerts.

Les entrades poden adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 11 Agost 2022
  • Comparteix